Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Έκθεση για την κατοχήΗ «Εταιρεία Διάσωσης  Ιστορικών Αρχείων 1940-1974 Κ.-Δ. Μακεδονίας» και ο «Όμιλος φίλων αρχείου Μάνου Μαλαμίδη» γιορτάζοντας τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί πραγματοποιούν έκθεση τεκμηρίων-φωτογραφιών με θέμα: «Μνήμες Κατοχής-απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης» στον εκθεσιακό χώρο του επί της οδού Αγγελάκη 13 Κέντρου Αρχιτεκτονικής, από τις 27/10 έως τις 2/11/2014.

Τα τεκμήρια είναι έγγραφα σχετικά με τους δοσίλογους, τους πλουτήσαντες επί Κατοχής, τις κατοχικές αγοραπωλησίες, τη δράση συνεργατών των Γερμανών, με τους κατοχικούς δημάρχους, τα Τάγματα Ασφαλείας, τις διώξεις των Εβραίων, τις κατασχέσεις ακινήτων, τα συσσίτια, τα δελτία τροφίμων, τους φόρους, τις εκτελέσεις, τα στρατόπεδα εγκλεισμού, τα σωματεία, τις ζημίες από τον πόλεμο, τα ξενοδοχεία, τις ταβέρνες, τους βομβαρδισμούς, την Εκπαίδευση, τις μετακινήσεις, τις απελάσεις κατοίκων από τις ζώνες Κατοχής και με άλλα θέματα από τη σκληρή καθημερινότητα της Κατοχής.
Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να φυλλομετρούν 18 τόμους με τα σχετικά έγγραφα, καθώς και πλήθος βιβλίων που αναφέρονται στην περίοδο της Κατοχής.
Ώρες επισκέψεων:
Καθημερινά 10π.μ.-2.30 μ.μ. και 6 μ.μ.- 10μ.μ.
http://tvxs.gr/news/ekdiloseis/thessaloniki-ekthesi-gia-tin-katoxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου