Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Εντολή Μιχαλολιάκου να απαγορευτεί κάθε αναφορά στην κοινοβουλευτική δράση Λαγού

Η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής προβάλλει τη δράση όλων των βουλευτών της, τόσο των ελεύθερων όσο και των έγκλειστων, για να πείσει τα μέλη της ότι όλα βαίνουν καλώς στη λειτουργία του “νόμιμου πολιτικου κόμματος”. Όλων των βουλευτών; Όχι ακριβώς. Ένα όνομα έχει πάψει να εμφανίζεται στα δημόσια κείμενα της οργάνωσης: αυτό του Γιάννη Λαγού.

Αν και ο Λαγός συνεχίζει κανονικά να υποβάλλει επίκαιρες ερωτήσεις διά μεσου των επιστημονικών συνεργατών του στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή – κατόπιν εντολής του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου – μποϋκοτάρει κάθε αναφορά στη δράση αυτή. Το μποϋκοτάζ αυτό είχε ήδη ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτέμβρη, στην ουσία από τότε που αποκαλύφθηκε η τηλεφωνική συνομιλία Λαγού-Δεβελέκου για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στο ΠΑΜΕ.
Τότε, ο Μιχαλολιάκος είχε απαιτήσει από τον Λαγό να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την επίθεση στο ΠΑΜΕ, κάνοντας ένα παραπάνω βήμα στην αποστασιοποίηση της οργάνωσης από τον υπεύθυνο των ταγμάτων εφόδου της Β’ Πειραιά.
Από τις αρχές Οκτώβρη, όμως, από τότε δηλαδή που δημοσιοποιήθηκαν οι διάλογοι Λαγού-Δεβελέκου για τις λαμογιές και την σαπίλα στα ψηλά πατώματα της οργάνωσης, ο Λαγός πλέον έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί από το σάιτ και τα κείμενα της οργάνωσης.
Πλέον, αν και οι αναφορές στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Χρήστου Παππά είναι καθημερινές, οι ερωτήσεις του Λαγού είναι ανύπαρκτες για την οργάνωση. Τέσσερις ερωτήσεις στις 14/10/2014 (“Τραγωδία με τρεις οπλίτες στο Βόλο”, “Βανδαλισμοί στο κάστρο της Λέσβου”, “Μακάβριες εικόνες στο νεκροταφείο Σχιστού”, “Κλείνει το τμήμα πρόωρων νεογνών στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας”) και δύο ερωτήσεις στις 23/10/2014 (“Νέα απαράδεκτη αύξηση στις τιμές των διοδίων”, “Απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας”) φάγανε κυριολεκτικά “άκυρο”, με εντολή του ίδιου του Αρχηγού. Η προτίμηση προς τον Παππά και το θάψιμο του Λαγού μόνον τυχαία δεν είναι.
Ο μεγαλύτερος φόβος των ηγετών της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί να είναι η αντιμετώπιση των διαφορετικών στρατηγικών που πρόκειται να ακολουθήσουν τα μέλη της στο επικείμενο Δικαστήριο (χωρίς να ξεχνάμε και τις άγνωστές βουλές των δικηγόρων τους…). Εκεί ίσως και να διαπιστώσουν ότι ο Λαγός δεν είναι τόσο ευκολοχώνευτος.
http://tvxs.gr/news/blogarontas/entoli-mixaloliakoy-na-apagoreytei-kathe-anafora-stin-koinoboyleytiki-drasi-lagoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου