Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

(Εξαιρετικό)! Είναι γλυκιά η… διαπλοκή της εξουσίας!

Είναι γλυκιά η… διαπλοκή της εξουσίας!


Σε πλήρη εξέλιξη των παιχνίδι των φιλοκυβερνητικών μιντιακών «δορυφόρων» με στόχο την αποδόμηση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ
Κάποια πράγματα μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο…. Ένα εξ’ αυτών είναι βεβαίως και η σχέση μεταξύ υποτιθέμενων μεγάλων εκδοτικών ομίλων και πολιτικής εξουσίας. Όλοι αυτοί που επί σειρά ετών «ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις» όπως συνηθίζει να λέει ο λαός.

Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια καλά οργανωμένη επιχείρηση από τα λεγόμενα «συστημικά» ΜΜΕ και από πολλούς «πρόθυμους» δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, το παιχνίδι έχει οργανωθεί ενόψει κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, που αναμένεται να κορυφωθούν με πρόωρες εκλογές, αφού όλα δείχνουν πως η άλλη επιχείρηση, αυτή της συγκέντρωσης των 180 προθύμων βουλευτών ώστε να εκλεγεί απ’ αυτή την παρούσα Βουλή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποτυγχάνει.
Και αυτό το ομολογούν πλέον, ακόμα και υψηλά κυβερνητικά στελέχη, προεξάρχοντος του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών Β. Βενιζέλου.
Τις σχετικές διεργασίες, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει αναλάβει «εξ απορρήτων» σύμβουλος του πρωθυπουργού, που έχει πραγματοποιήσει ήδη αρκετές επαφές…
Το σχέδιο εξελίσσεται ως εξής:
• Ελεγχόμενη αρθρογραφία, από αρθρογράφους «πρόθυμους», στην κατεύθυνση στήριξης της συγκυβέρνησης και –αντίθετα- αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κομμάτων που κατά τα «θέλω» των μεγαλοεκδοτών πρέπει να μείνουν εκτός της επόμενης Βουλής, έτσι ώστε –αντικειμενικά- να ενισχυθεί η συγκυβέρνηση. Δεν είναι τυχαία η «λάσπη» που κατά καιρούς εκτοξεύεται εναντίον του Πάνου Καμμένου.
• Ελεγχόμενες τηλεοπτικές εκπομπές, είτε σε κεντρικά, είτε σε περιφερειακά κανάλια. Ελεγχόμενες και ως προς το περιεχόμενο και ως προς τη σύνθεση των πάνελ. Ήδη, για παράδειγμα, πρωταγωνιστεί γνωστός τηλεοπτικός αστέρας, ο οποίος έως πρόσφατα το έπαιζε σφόδρα αντιμνημονιακός και τώρα το έχει γυρίσει σε… ultra «σαμαρικός», μετά από συνάντηση που είχε στο τέλος του καλοκαιριού με στέλεχος του επιτελείου του πρωθυπουργού! Τώρα έχει αφήσει το… καταραμένο μνημόνιο και καθημερινά αποδομεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ωσάν να κυβερνά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
• Απόκρυψη αρνητικών ειδήσεων για τη συγκυβέρνηση ή για τα κόμματα που συγκυβερνούν και –αντίθετα- προβολή ειδήσεων (πραγματικών ή κατασκευασμένων…) που απαξιώνουν και αποδομούν τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα «ενοχλητικά» κόμματα της αντιπολίτευσης. Ήδη αυτό το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Για παράδειγμα, εξαφανίστηκε απ’ τα συστημικά ΜΜΕ η σφοδρή κόντρα εντός του ΠΑΣΟΚ μεταξύ της επίσημης ηγεσίας και της «κίνησης των 75», με αφορμή τη συγκέντρωση απ’ την Κίνηση των γνωστών 4.000 υπογραφών.
• Αποδόμηση «επωνύμων» οι οποίοι στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ αν και δεν ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας πούμε, εσχάτως αυτό το βλέπουμε (μέσω αρθρογραφίας σε έντυπα και στα social media) να εξελίσσεται κατά του Λάκη Λαζόπουλου…
• Προβολή εκπομπών με θέματα τα οποία αβαντάρουν την κυβέρνηση και αποφυγή εκπομπών με θέματα που την αποδομούν…
• Ενίσχυση του προφίλ του Αντ. Σαμαρά, με εκπομπές και θετικές ειδήσεις, καθώς και υπερπροβολή της «καταλληλότητας για την πρωθυπουργία» απ’ τις δημοσκοπήσεις, απ’ τις οποίες –αντίθετα- αποκρύπτεται η παράσταση νίκης, αν και είναι πολύ πιο σημαντικό ποιοτικό στοιχείο μιας δημοσκόπησης…
• Αποκλεισμός απ’ τα πάνελ (κυρίως τα τηλεοπτικά) πολιτικών μη αρεστών στο σύστημα, ανεξάρτητα κόμματος. Για παράδειγμα, σε γνωστή εκπομπή κεντρικού καναλιού έχει πέσει «σύρμα» να μην καλούνται στελέχη της Ν.Δ. τα οποία είναι καραμανλικά, ενώ –αντίθετα- καλούνται πολιτικοί οι οποίοι παίζουν με το σύστημα και πιέζονται να ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου απ’ αυτή τη Βουλή…
• Απόκρυψη των «κρυφών» δημοσκοπήσεων, όπου αυτό βέβαια είναι δυνατό, ώστε να εξαφανίζεται η μεγάλη υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιχείρηση, επαναλαμβάνουμε, βρίσκεται σε εξέλιξη. Τόσο σε επίπεδο αρθρογραφίας, όσο και εκπομπών σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ…
Μόνο που ο λαός δεν τρώει πλέον κουτόχορτο. Φιλτράρει τα πάντα και είναι… υποψιασμένος!


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/511236/einai-glykia-i-diaploki-tis-exoysias#ixzz3HFOwPh6iΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου