Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Απέρριψε η κυβέρνηση τις τροπολογίες του ΚΚΕ για τον «τρομονόμο» και το DNA



Απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τις δύο τροπολογίες του ΚΚΕ για την κατάργηση του «τρομονόμου» και για τον περιορισμό στη χρήση DNA. Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για την «Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας».

Αρχικά ο Στ. Κοντονής τις απέρριψε διά της σιωπής, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί. Στη συνέχεια, μετά τη διαμαρτυρία του ειδικού αγορητή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, υποστήριξε πως «θα έχετε όλο το χρόνο και τη δυνατότητα» να συζητηθούν όταν θα συζητηθεί και ο νέος ποινικός κώδικας, «όχι αποσπασματικά, αλλά με έναν τρόπο συνολικό».

Ο Μ. Συντυχάκης τόνισε στη δευτερολογία του πως ο «τρομονόμος» αποτελεί κομμάτι του συνολικού αντιδραστικού ευρωενωσιακού πλαισίου όπως ο «ευρωτρομονόμος» για παράδειγμα. «Εκ πεποιθήσεως στέκεστε σούζα στις ευρωπαϊκές εντολές-επιταγές», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης που απέρριψε την τροπολογία για το DNA. «Γιατί δεν το κάνετε δεκτό, δηλαδή έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει να βάλει μια τρίχα σε ένα όπλο και να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να τον πάνε στη φυλακή, όπως έγινε με την Ηριάννα και τον Περικλή;», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Μ. Συντυχάκης κατήγγειλε την τακτική της κυβέρνησης που στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, συμπεριέλαβε διατάξεις για την ενίσχυση των ευρωενωσιακών κατασταλτικών μηχανισμών όπως η Eurojust. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε δεκτή ούτε την τροπολογία του ΚΚΕ για τη μεταφορά σορού, οστών και τέφρας Ελλήνων πολιτικών προσφύγων. Ωστόσο, δήλωσε πως «είναι στη σωστή κατεύθυνση» και θα κατατεθεί σε ένα άλλο νομοσχέδιο, αφού πρώτα γίνει επεξεργασία από το υπουργείο.



Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/03/dna.html#ixzz5BCvcjhik


1 σχόλιο:

  1. ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΌΛΑ ΣΤΟ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ!!!

    Εσείς που ξέρεται τα πολλά και ο νους Σας κατεβάζει....

    ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ!!!

    Ο Ναζιστοφασισμός ΔΡΑ "Επιστημονικά" Ανάλογα Των Χρονικών Εποχών Του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ (Αυτό τον Ανάλυσαν Διεξοδικά κάποιοι Φίλοι μου!

    Ο Ναζιστοφασισμός ΤΟΤΕ δρούσε ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΑΙ (Ευτυχώς που Υπήρχε η Σοβιετική Ενωση με Τον Κόκκινο Στρατό)

    Στην Εποχή Της "Βιομηχανικής Επανάστασης" ο Ναζιστοφασισμός ΔΡΟΥΣΕ σε και με Επιστημονικοφάνεια της Δαρβινικής Θεωρίας! (Σαυτό Έχουν γίνει ήδη Αναλύσεις!)

    Στο Σήμερα στην "Μοντέρνα" Νεοεποχήτικη (New Age) Χρονική "Εξέλιξη" Του Καπιταλιστικού Κεφαλαίου στην Ιμπεριαλιστική Πορεία Του ο Ναζιστοφασισμός ΔΕΝ ΔΡΑ ΟΠΩΣ π.χ. 33-45 Αλλά ΕΙΚΟΝΙΚΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ (Που Εμπεριέχεται το ΣΤΡΕΒΛΟ ΝΕΟΕΠΟΧΗΤΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ)!

    ... ΟΙ Νόμοι είναι το ΣΦΑΞΙΜΟ ΤΟΥ ΣΦΑΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ... ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ!!!

    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΤΑΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΑΠΙΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ!!!

    ΑΥΤΗ ΕΣΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ! Κόψτε το Ψέμα για "Πολλές Αλήθειες" ΕΙΤΕ ΣΑΣ/ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΌΧΙ!!!)!!!

    ΌΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή