Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ασφαλίτης μπουκάρει σε Γυμνάσιο λόγω κατάληψης

Καταγγελία της κομματικής οργάνωσης Αγίου Δημητρίου του ΚΚΕ για εισβολή ασφαλίτη σε προαύλιο σχολείου, παρουσία του διευθυντή που δεν αντέδρασε.

Ένα σοβαρό περιστατικό καταστολής κατά του μαθητικού κινήματος καταγγέλλει η ΚΟ Αγίου Δημητρίου του ΚΚΕ, σύμφωνα με το οποίο πριν λίγες μέρες ασφαλίτης εισέβαλε στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Αγ. Δημητρίου (Στρογγυλό), εξαιτίας της κατάληψης που είχαν πραγματοποιήσει μαθητές διαμαρτυρόμενοι για την επιβολή συνεχών απουσιών με εκδικητικά όπως θεωρούν κίνητρα. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του διευθυντή του σχολείου, που όντας παρών, συναίνεσε ουσιαστικά στην ασφαλίτικη επίθεση. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο, ούτε τυχαίο. Πρόκειται για τη συνέχεια της τρομοκρατίας και της καταστολής που, με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, εντείνεται προκειμένου μαθητές – γονείς – καθηγητές να μείνουν απαθείς θεατές των αντιδραστικών, αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα και στις εργασιακές σχέσεις.
Δεν συγχωρούν:
  • Ότι οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Στρογγυλού συμμετέχουν ενεργά, μαζικά και οργανωμένα στο μαθητικό κίνημα.
  • Ότι οι καθηγητές απαιτούν το αυτονόητο, δηλαδή μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοπρεπείς βαθμούς. Γι’ αυτό τα ΜΑΤ τους χτύπησαν έξω από το υπ. Παιδείας λίγες μέρες πριν, στέλνοντας δύο καθηγητές στο νοσοκομείο. Αντίστοιχη αντιμετώπιση έχουν οι γονείς και οι παππούδες των μαθητών, είτε με την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς είτε στους δρόμους του αγώνα.
Καλούμε:
  • Τους μαθητές να μη σκύψουν το κεφάλι στην τρομοκρατία. Να συνεχίσουν μαζικά και οργανωμένα τον αγώνα τους για σχολεία που να μαθαίνουν και όχι να εξοντώνουν.
  • Τους γονείς να απομονώσουν εκείνους τους λίγους, αλλά επικίνδυνους, που επικροτούν κι επιδιώκουν την καταστολή ακόμα και μέσα στα σχολεία. Να δυναμώσουν τη φωνή τους μέσα στους Συλλόγους Γονέων αλλά και στα συνδικάτα, να την ενώσουν με τις ταξικές δυνάμεις.
  • Τους εκπαιδευτικούς να γυρίσουν την πλάτη στα φερέφωνα της κυβερνητικής και εργοδοτικής αυταρχικότητας, να παλέψουν μαζί με τους γονείς και τους μαθητές για να δοθούν λεφτά για την Παιδεία και όχι για πυραύλους, για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που θα είναι δωρεάν ενιαίο δωδεκάχρονο αποκλειστικά δημόσιο, με μόνιμους καθηγητές και όχι με το αίσχος των αναπληρωτών που απαιτεί ο ΣΕΒ».
Πηγή: 902.gr


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/03/blog-post_704.html#ixzz5AvOnBJPc


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου