Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

(Ο άνθρωπος είναι ανιστόρητος και τσαπατσούλης. Για την αυτονόμηση και την ακροδεξιά ατζέντα πολλών Οργανώσεων της Διασποράς κύρια ευθύνη έχει ο Α. Παπανδρέου, ο οποίος αντί να αφήσει τις Οργανώσεις της Διασποράς αυτόνομες τις έκανε - με την επιλογή ως έδρας του ΣΑΕ την Θεσσαλονίκη - θεσμό του Ελληνικού κράτους και, άρα, μέσω της εξωτερικής πολιτικής αντικείμενο εκβιασμών των "μεγάλων δυνάμεων". Παράλληλα και τα αμερικανάκια ,τα οποία βραχυπρόθεσμα βολεύονταν με την ομηρία των ομογενών, θα αρχίσουν να ανησυχούν από το πολιτικό βάρος του Σαββίδη και των "ρωσο"ποντίων)! Για τις απειλές των λεγόμενων Παμμακεδονικών Οργανώσεων

παμμακεδονικών
Αλήθεια πότε ασχολήθηκαν με τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον Ελληνισμό της Διασποράς οι Παμμακεδονικές λεγόμενες οργανώσεις;

Πότε έκαναν αναφορά και διεκδικητικούς αγώνες για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση, για την αντιπροσώπευση και την ψήφο της αποδημίας για την ομαλή παλιννόστηση?
Πότε πάλεψαν  για θέματα φορολογικών ή στρατολογικών ζητημάτων, αλλά και πότε ασχολήθηκαν αυτοί οι πατριδοκάπηλοι με τα θέματα ξενοφοβίας ρατσισμού ιδιαίτερων εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες ‘Ελληνες σε διάφορες χώρες στην ξενιτιά.
Πότε αυτές οι οργανώσεις που δεν αντιπροσωπεύουν κανένα, που λειτουργούν τελείως αντιδημοκρατικά στο εσωτερικό τους προώθησαν τα μεγάλα εθνικά ζητήματα που απασχολούν την πατρίδα μας.
Στην πραγματικότητα ποτέ αυτές οι οργανώσεις δεν στάθηκαν στο πλευρό του ελληνικού λαού στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας αλλά ούτε και σήμερα στα δύσκολα χρόνια των πολιτικών του άγριου νεοφιλελευθερισμού και της τρομερής οικονομικής κρίσης  που κτύπησε τον λαό μας.
Οι κύριοι αυτοί  καμιά σχέση δεν έχουν με τους Έλληνες της διασποράς. Σήμερα μάλιστα έφτασαν στο σημείο να απειλούν ακόμα και με την ζωή τους βουλευτές και όλους αυτούς που παλεύουν για να δοθεί μια ορθολογική λύση στο θέμα του ονόματος της FYROM πέρα και έξω από τις Νατοϊκές επιταγές και τις λογικές των αλυτρωτισμών που δηλητηριάζουν τις σχέσεις καλής γειτονίας. Μια λύση που να εξυπηρετεί την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των λαών και να απομακρύνει τα σύννεφα του πολέμου από τα Βαλκάνια. Το έλλειμμα δημοκρατικής ανοχής στην διαφορετική άποψη είναι κυρίαρχο στοιχείο στην πολιτική τους αντίληψη. ΟΙ μακεδόνες που αγαπούν την πατρίδα τους δεν μπορούν να αντιπροσωπεύονται από ανθρώπους με τέτοιες αντιλήψεις. . Καμιά ανοχή στον αρρωστημένο εθνικισμό και στους πατριδοκάπηλους.
*Ο Βασίλης Πριμικήρης είναι υπεύθυνος του τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς  της ΛΑΕ
http://www.iskra.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5/

2 σχόλια:

 1. Καλά θα κάνει ο Αυτός κύριος να Μας πεί "τα Έργατα και Δουλείας" Του όταν είχε Σχέση με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Απάτη "Σχολικό/Γερμανίας" (Εσύ θα Είσαι ο Τελευταίος που θα Έχεις Δικαίωμα να μιλάς για Ελληνογλωσση Εκπαίδευση/Παιδεία στο Εξωτερικό και δή Γερμανίας!!!) τόσο ως ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ (που είσουνα) μαζί με τον Αλέξη!

  Εσείς ΌΛΟΙ που Ασπασθείκατε την New Age ως Θρησκεία ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ: ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ - ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ!!!

  ..... μήπως και ο Νίκος Ξυλούρης Είτανε Φασίστας και Πατριδοκάπηλωος;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά θα κάνει ο Αυτός κύριος να Μας πεί "τα Έργατα και Δουλείας" Του όταν είχε Σχέση με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Απάτη "Σχολικό/Γερμανίας" (Εσύ θα Είσαι ο Τελευταίος που θα Έχεις Δικαίωμα να μιλάς για Ελληνογλωσση Εκπαίδευση/Παιδεία στο Εξωτερικό και δή Γερμανίας!!!) τόσο ΩΣ ΚΚΕ όσο και ΩΣ ΣΥΡΙΖΑ (που είσουνα) μαζί με τον Αλέξη!

  Εσείς ΌΛΟΙ που Ασπασθείκατε την New Age ως Θρησκεία ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥΡΗ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ: ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ - ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ!!!

  ..... μήπως και ο Νίκος Ξυλούρης Είτανε Φασίστας και Πατριδοκάπηλωος;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή