Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

"Χρυσάφι" σε ανύπαρκτους ουσιαστικά ιστότοπους μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ

Δεν είναι κάτι καινούργιο, ότι μια σειρά δημοσιογράφοι αλλά και δημοσιολόγοι που διαχειρίζονται ιστοσελίδες και μπλοκ είναι στην ουσία κυβερνητικοί υπάλληλοι –σιτίζονται απ’ τα «μυστικά κονδύλια»- , ενώ άλλοι μισθοδοτούνται από χρηματιστές, και  κάθε είδους πλουτοκράτες. Παράλληλα μ’ αυτό, ορισμένοι απ' αυτούς τα παντελωνιάζουν και με «νόμιμους» τρόπους. Οπότε δεν μας εντυπωσίασε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento το οποίο μας παρουσιάζει μια πτυχή αυτής της λαμογιάς. Θεωρούμε όμως σημαντικό ότι τα πράγματα λέγονται με το όνομα τους και δεν παρουσιάζονται γενικά κι αόριστα.


Συγκεκριμένα η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη παρουσιάζει αναλυτικά τα δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ -κρατικό χρήμα- που κατέληξαν, με όχημα την διαφημιστική, υποτίθεται προβολή του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την προεκλογική χρονιά του 2014 σε γατόνια που διέθεταν ιστοσελίδες και μπλοκ

Διαβάζοντας, λοιπόν τη λίστα των ιστότοπων που έλαβαν διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανάμεσα σε γνωστά ΜΜΕ, βλέπουμε να εμφανίζονται σάιτ και μπλοκ που οι ιδιοκτήτες τους παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παρότι η επισκεψιμότητα τους είναι από μηδαμινή μέχρι ανύπαρκτη. Μάλιστα κάποιοι ιστότοποιαπ' αυτούς έχουν τόσο χαμηλή επισκεψιμότητα ώστε στον ιστότοπο Similar Web, ο οποίος θεωρείται από τους πιο αξιόπιστους σε σχέση με την κατάταξη των ιστοσελίδων, εμφανίζονται ακόμη και κάτω από την 600.000η θέση ως προς την δημοφιλία στο σύνολο των ελληνικών ιστοσελίδων.

Πόσοι/ες π.χ από εμάς γνωρίζουμε την ύπαρξη ιστοσελίδων όπως provocateur.gr που έλαβε (289.200 ευρώ), τα σάιτ apospasma.gr (176.000 ευρώ),healthpro.gr (176.000 ευρώ), moneypro.gr (192.000 ευρώ) agriniomandata.gr (120.000 ευρώ) attikanews.gr (150.000 ευρώ) newsface.gr (105.000)  sinidisi.gr (105.000 ευρώ) xamparia.gr (150.000 ευρώ) alatikaipiperi.gr (160.000 ευρώ) κ.α

Τα σημειώσουμε επίσης ότι σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, από τα αρχεία της διαφημιστικής δαπάνης του ΚΕΕΛΠΝΟ προκύπτει και κάτι πολύ ενδιαφέρονακόμα. Σε πολλά από τα ΜΜΕ στα οποία δίνονται τα "χρυσά" κονδύλια αναγράφεται και το όνομα κάποιου πολιτικού προσώπου.
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο τα πολιτικά πρόσωπα μεσολαβούσαν προκειμένου τα συγκεκριμένα ΜΜΕ να λάβουν τα διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ με αντάλλαγμα την διαφημιστική τους προβολή και μάλιστα σε σε προεκλογικό χρόνο. Κι αυτό γιατί αναφερόμαστε σε μια εποχή που τα ίδια πολιτικά πρόσωπα προχωρούσαν σε τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων ενώ περιόριζαν τις δαπάνες για την υγεία και παιδεία.
Δεν είναι τουλάχιστον ανήθικο, αν αποδειχθεί, το ότι σκορπούσαν κρατικό χρήμα για την δική τους προβολή; 

Να σημειώσουμε επίσης ότι στον ίδιο κατάλογο βρίσκονται μπλοκ όπως το tromaktiko και το fimotro, προσωπικά ιστολόγια όπως του Βαγγέλη Περρή που ασχολείται με θέματα που αφορούν την Σύρο, ιστότοποι που παρουσιάζουν συνταγές μαγειρικής, και προσωπικές ιστοσελίδες όπως αυτή του δημοσιογράγφυ Τάκη Χατζή.

Αν τυχόν μας ρωτήσετε αν αυτή η αποκάλυψη θα έχει την παραμικρή επίπτωση για όσους είχαν τις "άκρες" τους να τσεπώνουν τόσο κρατικό χρήμα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, η απάντηση είναι αρνητική. Απλώς το σημειώνουμε με την σχετική βεβαιότητα ότι σε κάποια χρόνια υα αποκαλυφθούν και άλλοι ιστότοποι, Συριζαίικου προσανατολισμού αυτή την φορά να καρπώνονται κρατικό χρήμα με άλλη μεθόδευση φυσικά. 


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_461.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου