Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ν. Μπογιόπουλος: "Επιστρέφουμε σε μετεμφυλιακές εποχές" - Θ. Μαντάς: ¨Ούτε η χούντα διανοήθηκε να θεσμοθετήσει τέτοιες νομικές ρυθμίσεις" (Ηχητικό)

Είναι πραγματικά ανατριχιαστικά τα όσα ακούσαμε από τον δικηγόρο του Νίκου Ρωμανού, Θόδωρο Μαντά ο οποίος σχολίασε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Μπογιόπουλου τις εξοντωτικές ποινές πολυετούς κάθειρξης που επέβαλε απόφαση του το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε Νίκο Ρωμανό, Αργύρη Ντάλιο, Δημήτρη Πολίτη, Γιάννη Μιχαηλίδη & Γεράσιμο Τσάκαλο για τρομοκρατικές πράξεις στη βάση του άρθρου 187Α παραγρ.1.

Είχαμε μια απόφαση πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά μας λέει ο Θ. Μαντάς η οποία "με τρομοκρατεί"γιατί δημιουργεί δεδικασμένο. Ενα νομικό προηγούμενο, το οποίο "ανοίγει κερκόπορτα και μάλιστα πολύ σημαντική". Οποιοσδήποτε συλλαμβάνεται για παραβατική συμπεριφορά και χωρίς συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση να του επιβάλλονται "απίστευτα εξοντωτικές ποινές", αφού "από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί ομοφώνως και αμετακλείτως από την κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση".
"Τέτοιες νομοθετικές ρυθμίσεις ούτε η χούντα δεν είχε διανοηθεί να θεσμοθετήσει", υπογράμμισε ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε ο Νίκος Μπογιόπουλος: «Εδώ είναι το ανατριχιαστικό σχήμα της εισαγγελέως που έκανε δεκτό το δικαστήριο. Διαβάζω από τα πρακτικά "Είναι αναρχικοί άρα οι πράξεις τους είναι τρομοκρατικές"και με αυτό τον τρόπο κατοχυρώνεται ή επιχειρείτε να κατοχυρωθεί στο νομικό οπλοστάσιο του κράτους το εργαλείο ενός σχήματος που βαφτίζεται ατομική τρομοκρατία».

«Εδώ για πρώτη φορά η πολιτική ταυτότητα κάποιου μπορεί πλέον να αποτελέσει όχημα για την καταδίκη του με τον 187Α, με τον τρονομονόμο δηλαδή. Αυτά μόνο μετά τον εμφύλιο πόλεμο γινόταν και μόνο μετά το ιδιώνυμο του Βενιζέλου», κατέληξε ο δημοσιογράφος.



https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_858.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου