Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ειρωνεία και χλευασμός από τους χρήστες του διαδικτύου για τους δικαστές στην δίκη της Ηριάννας και του Περικλή

Με σκωπτικό τρόπο αλλά και χλευασμό αντιμετώπισαν οι χρήστες του διαδικτύου τον τρόπο που οι δικαστές στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, διεύθυναν την ακροαματική διαδικασία η οποία ασχολήθηκε με την κατ’ έφεση εκδίκαση της υπόθεσης της Ηριάνας και του Περικλή.

Οι παρακάτω τοποθετήσεις χρηστών του twitter είναι χαρακτηριστικές.
Αν και ποτέ η αστική δικαιοσύνη δεν είχε την «έξωθεν καλή μαρτυρία», η σημερινή της απαξίωση στην λεγόμενη κοινή γνώμη δεν έχει προηγούμενο. Κι αυτό δεν πρέπει να μας φαίνεται περίεργο.
Όπως σημειώναμε σε περασμένη ανάρτησή μας η εξουσιαστική κάστα των δικαστών έχει μια άλλη σχέση διαχρονικά απέναντι στην πολιτική εξουσία. Αυτή η συντεχνία, διαχρονικά αισθάνεται παντοδύναμη και θεωρείται βασικός πυλώνας του αστικού καθεστώτος, ενώ δεν κλήθηκε ποτέ να λογοδοτήσει για αποφάσεις της που καταστρέφουν ζωές πολιτών, αλλά και ενός ολόκληρου λαού.

Αυτοί, λοιπόν οι δικαστές που αποφάσισαν σήμερα να συνεχιστεί ο καφκικός εφιάλτης για τα δυο νέα αυτά παιδιά θύματα της αστυνομικοδικαστικής σκευωρίας, η δικαστική κάστα που επιβάλλει εξοντωτικές ποινές σε όσους/ες θεωρεί ταξικούς εχθρούς της και ειδικά όσους δεν σκύβουν το κεφάλι και υπερασπίζονται τις πολιτικές επιλογές και ενέργειες τους.
Eναι οι ίδιοι δικαστές που απάλλαξαν δολοφόνους μπάτσους, που «βάφτισαν» «πεντακαθαρίδηδες» κάθε είδους λαμόγια της «καλής κοινωνίας» που λήστεψαν τον λαό μας και την κρατική περιουσία με μια σειρά κομπίνες, είναι τα ίδια άτομα που αθώωσαν  ένστολα τσογλάνια τα οποία βασάνισαν νεολαίους και μετανάστες.













http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_889.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου