Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Αν αύριο οι δικαστές εξακολουθούν να κρατούν προφυλακισμένα τα θύματα της αστυνομικοδικαστικής σκευωρίας Ηριάννα και Περικλή θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις

Γιγαντώνεται καθημερινά το κίνημα συμπαράστασης σε Ηριάννα και Περικλή με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης τους, σε δεύτερο βαθμό  που ξεκινάει αύριο, 21 Μάρτη.
Πέρα απ’ τα κείμενα συμπαράστασης, στους δυο νεολαίους, που έχουν δει την δημοσιότητα, και φέρουν εκατοντάδες υπογραφές από ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων, υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης για αύριο το πρωί στις 9 στη Λουκάρεως.


Να θυμίσουμε απλώς ότι Ηριάννα και Περικλής βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές μετά την καταδίκη τους –με ουσιαστικά ανύπαρκτα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους- από τον Ιούνη 2017.
Επίσης να συμπληρώσουμε ότι δικαστήριο στα μέσα Οκτώβρη 2017 απέρριψε την αίτησή τους αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους, μετά από πρόταση του εισαγγελέα Γεράκη: «Βεβαίως αυτοί οι δύο νέοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της θλίψεως, αφού πρέπει να εκτίσουν την ποινή που τους επεβλήθη. Ανεξαρτήτως αυτού, όμως, υπάρχει η εμπλοκή τους που εμφανίζει αντικοινωνική συμπεριφορά, γεγονός που δεν μπορεί να αναιρεθεί», μας είχε πει τότε ο δικαστικός λειτουργός. (Σε αντιδιαστολή προφανώς με την «κοινωνική συμπεριφορά» κάποιων ναζιστών της Combat 18 που από τους 11 συλληφθέντες οι δικαστές έκριναν ότι οι 7 δεν πρέπει να προφυλακιστούν).

Αν και είναι παρακινδυνευμένη η όποια πρόβλεψη για την αυριανή δικαστική απόφαση, εμείς θα το ρισκάρουμε και θα εκτιμήσουμε ότι η δικαστική εξουσιαστική κλίκα αύριο θα αναγκαστεί να δικαιώσει τα δυο αυτά θύματα της αστυνομικοδικαστικής σκευωρίας. Κι αυτό γιατί γνωρίζουν ότι αν η δικαστική απόφαση κινηθεί σε διαφορετική κατεύθυνση τότε οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν δεν θα περιοριστούν σε κείμενα καταγγελίας.
Σε νια εποχή που και με δικαστική βούλα "δικαιώνεται" ο δεσπότης Αμβρόσιος για τα μισαλλόδοξα, ρατσιστικά κηρύγματά του, η απόρριψη του δίκαιου αιτήματος της Ηριάνας και του Περικλή θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Κι αυτό οι "αρμόδιοι" το γνωρίζουν.
Με αυτό το σκεπτικό εκτιμούμε ότι οι δικαστές θα αναγκαστούν να αποφυλακίσουν αυτούς του δυο νεολαίους. 


https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_54.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου