Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ο Κ. Παπαδάκης μιλάει για την δίκη της Χρυσής Αυγής (Βίντεο)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το βίντεο που παραθέτουμε από την εκδήλωση που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών στο Εργατικό Κέντρο της πόλης με θέμα την δίκη της Χρυσής Αυγής και κύριο ομιλητή τον αγωνιστή δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη.
Κι αυτό γιατί είναι γεγονός ότι η δίκη της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας διεξάγεται μέσα σε ένα πέπλο σιωπής και τα όσα συμβαίνουν στην ακροαματική διαδικασία έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ ταπροσπερνούν, με ελάχιστες εξαιρέσεις.


Αφού ο μαχόμενος δικηγόρος έκανε μια τηλεγραφική ενημέρωση για το τι είχαν προηγηθεί και ανάγκασαν την τότε κυβέρνηση Σαμαρά να συλλάβει την ηγεσία του ναζιστικού μορφώματος και να οδηγήσει σε δίκη 69 συνολικά χρυσαυγίτες εκ των οποίων οι 66 βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες, αναφέρθηκε αναλυτικά στο κατηγορητήριο που αποδίδεται στα στελέχη του Μιχαλολιάκου και στον ίδιο. Ο Κ. Παπαδάκης έκανε αναφορά στους 150 δικηγόρους που υπερασπίζονται του κατηγορουμένους έναντι των 12 δικηγόρων πολιτικής αγωγή,ς τονίζοντας παράλληλα το ότι είναι απαράδεκτο να διεξάγονται δίκες μέσα σε χώρους φυλακών όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση.

Και αυτό αν και είναι ουσιαστικό ωχριά μπροστά στις μεθοδεύσεις που υπάρχουν όχι απλώς για να κρατηθεί μακριά απ την δημοσιότητα μια τόση σημαντική δίκη, αλλά και να γίνετε σπέκουλα από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό των ναζιστών. Οι ίδιοι και παρά τα αρχικά τους λεγόμενα αντέδρασαν στο να υπάρξει ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της δίκης.
Και δεν είναι μόνο αυτό "έχει καθιερωθεί ακόμα και στις πιο μικρές δίκες, ακόμα και τον Ειρηνοδικείων να ηχογραφούνται οι καταθέσεις των μαρτύρων και τα πρακτικά της δίκης και στην συνέχεια να υπάρχει απομαγνητοφώνηση, ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο κείμενο. Εδώ που είναι μια απ τις πιο σημαντικές δίκες του αιώνα, τεράστιας νομικής και κοινωνικής βαρύτητας απορρίφθηκε και αυτό το αίτημα με αποτέλεσμα μετά από 231 συνεδριάσεις να μην έχουμε ένα κείμενο για να ξέρουμε τι είπε ο κάθε μάρτυρας. Επίσης δεν επιτρέπετε η φωτογράφηση παραγόντων της δίκης", ακούμε να μας λέει ο Κ. Παπαδάκης.

Επί της ουσίας ο δικηγόρος τεκμηρίωσε με σαφή επιχειρηματολογία ότι εφαρμόστηκε μεθόδευση και έτσι "έχουμε μια δίκη σκανδαλωδώς υπέρ της Χρυσής Αυγής", θυμίζοντας μας παράλληλα "την ασυλία που απολάμβανε η Χρυσή Αυγή από την αστυνομία και τους κρατικούς μηχανισμούς".


Τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην ακροαματική διαδικασία είναι υπέρ αρκετά για να δικαστούν οι κατηγορούμενοι σε όσα τους αποδίδονται υπογράμμισε ο Κ. Παπαδάκης, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική απάντηση της Χρυσής Αυγής δεν είναι θέμα δικαστηρίων αλλά είναι της κοινωνίας και αυτή πρέπει να δοθεί στους δρόμους. 




 

https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_511.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου