Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Οι δικαστές αποφάσισαν να εξακολουθήσει ο καφκικός εφιάλτης για Ηριάννα και ΠερικήΕκτιμώντας την σημερινή συγκυρία, όπως γράφαμε κι εχτές η εξουσιαστική δικαστική κάστα προχώρησε στην επιλογή να μην εκδώσει απόφαση για το αίτημα της Ηριάννας και του Παντελή. 
Συγκεκριμένα, οι δικαστές στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την κατ’ έφεση εκδίκαση της υπόθεσης, βρήκαν την λύση για να εξακολουθεί να συνεχίζεται ο καφκικός εφιάλτης για τα δυο νέα αυτά παιδιά θύματα της αστυνομικοδικαστικής σκευωρίας. Μετά από μια απαράδεκτη δικαστική διαδικασία ανέβαλαν την έκδοση της απόφασης για το αίτημα τους, (η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μάη) και οι δυο νεολαίοι θα εξακολουθούν να βρίσκονται φυλακισμένοι, αφού στην πρωτόδικη δίκη είχαν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας.

Η αστική "δικαιοσύνη" τους, αυτή που αθωώνει τον φασιστοπαπά Αμβρόσιο και δεν θεωρεί ότι πρέπει να προφυλακιστούν τα μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Combat 18, αυτός ο "πυλώνα" της δημοκρατίας που εκδήλωσε όλο το ταξικός του μίσος στο πρόσωπο του αναρχοκομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου και τον φυλάκισε για πέντε ολόκληρα χρόνια, μέχρι να καταπέσει παταγωδώς η σκευωρία που είχε στηθεί σε βάρος του, σήμερα συνεχίζει το εγκληματικό της έργομε θύματα την Ηριάννα και τον Περικλή.

Δεν έχει νόημα να αναφερθούμε λεπτομερώς στην σημερινή ακροαματική διαδικασία. Θεωρούμε όμως σκόπιμο να επαναφέρουμε μια περασμένη ανάρτησή μας που δημοσιεύσαμε στις 7 Αυγούστου 2017. ... Κι η Ηριάννα εξακολουθεί να βιώνει έναν καφκικό εφιάλτη, παραμένοντας έγκλειστη στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας

Πιθανόν οι δικαστές, που δέχτηκαν αμάσητα μια κακοστημένη ασφαλίτικη μεθόδευση και κρατούν φυλακισμένη μια νέα γυναίκα, χωρίς κανένα ουσιαστικά επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος της, να απολαμβάνουν τώρα τις Αυγουστιάτικες διακοπές τους.
Προφανώς θα νιώθουν άνετα και στην σκέψη –αν τους περνάει κάποια στιγμή απ’ το μυαλό-  ότι έκαναν το καθήκον τους σαν «φύλακες των νόμων και της τάξης» με το να στείλουν στα μπουντρούμια του ελληνικού κράτους, αυτά που κατ’ ευφημισμό ονομάζουν «σωφρονιστικά ιδρύματα» μια νέα επιστήμονα, και στερώντας της την αποφυλάκιση μέχρι να γίνει η δίκη γιατί έτσι «το απαιτούν οι συνθήκες».
Τηρουμένων τον αναλογιών κάπως έτσι θα αισθανόταν και οι στρατοδίκες στα «πέτρινα χρόνια» όταν σε δίκες σκοπιμότητας έστελναν σωρηδόν με ανύπαρκτες ή κατασκευασμένες κατηγορίες τους κομμουνιστές στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Στην περίπτωση της Ηριάννας όμως αυτή η πρόκληση της εξουσιαστικής δικαστικής κάστας ξεπερνάει τα όρια φτάνοντας στο σημείο ακόμα και αστοί επιστήμονες, άτομα που δηλώνουν οπαδοί του φιλελευθερισμού, επιστήμονες που ξεκάθαρα εκφράζουν την «εμπιστοσύνη στους έλληνες δικαστές» να αποδίδουν στην δικαστική απόφαση ότι  «Όχι μόνο δεν είναι πειστική αλλά είναι και εξαιρετικά προβληματική».

Αναφερόμαστε στην περίπτωση του Αριστείδη Χατζή ο οποίος είναι Αν. Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών.

Σε ένα αναλυτικό του κείμενο που έγραψε στην ιστοσελίδα protagon, αφού περιγράφει όλη την δικαστική περιπέτεια της Ηριάννας χαρακτηρίζει  «απαράδεκτο για ένα Κράτος Δικαίου» το γεγονός ότι αυτή η κοπέλα «καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη ως ενεργό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς» και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην φυλακή.
Και είναι σημαντικές οι διαπιστώσεις του γιατί προέρχονται από έναν αστό επιστήμονα με πλέρια κατάρτιση στα νομικά θέματα.  Ολόκληρο το κείμενοι του Α. Χατζή μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_211.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου