Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΕΣΗΕΑ: Δημοσιογράφος τραυματίστηκε από αστυνομικούς την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς



Χρήστος Δεμέτης


"Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν", καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει αναλυτικά:
"Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λάππας τραυματίστηκε την ώρα που κάλυπτε τους πλειστηριασμούς ακινήτων από αστυνομικούς, όταν δέχτηκε χημικά τα οποία εκτόξευαν κατά πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονταν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την ενέργεια της αστυνομίας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο.
Οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στους χώρους που εκτυλίσσονται τα γεγονότα και η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μην τους εμποδίζει στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αντίθετα να τους προστατεύει".http://www.news247.gr/koinonia/eshea-dhmosiografos-traymatisthke-apo-astynomikoys-thn-wra-poy-kalypte-toys-pleisthriasmoys.6593062.html
Τα επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά. Η αστυνομία προσπάθησε να αποτρέψει τους διαδηλωτές της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών να πλησιάσουν το γραφείο, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πλειστηριασμοί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πλειστηριασμοί: Ένταση και χημικά έξω από συμβολαιογραφείο στη Σκουφά

http://www.news247.gr/koinonia/eshea-dhmosiografos-traymatisthke-apo-astynomikoys-thn-wra-poy-kalypte-toys-pleisthriasmoys.6593062.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου