Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

(Ο κ. Μαρίνος, ο οποίος φέρεται να έχει σχέσεις με συγγενή της συζύγου του πρωθυπουργού, Μ. Μπαζιάνα)... Παραιτήθηκε της υποψηφιότητάς του για τον ΕΦΚΑ ο Ευστάθιος Μαρίνος

29s1marn-thumb-large--2
Παραιτήθηκε από την υποψηφιότητά του ο προτεινόμενος διοικητής του ΕΦΚΑ Ευστάθιος Μαρίνος μετά τη θύελλα που προκλήθηκε χθές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις σχέσεις που διατηρούσε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ.

Μετά την παραίτησή του αναβάλλεται η ψηφοφορία που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Η εμπλοκή στην επιλογή του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ ξεκίνησε χθες όταν ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, ο κ. Μαρίνος μετείχε σε ΕΠΕ η οποία είχε επαγγελματική συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, της οποίας είναι σύμβουλος από το 2015.
Μάλιστα, υπάρχει σύμβαση ύψους 20.000 ευρώ μεταξύ του συνεταίρου του κ. Μαρίνου και της ΗΔΙΚΑ, με ημερομηνία 26 Μαρτίου, με τον κ. Βρούτση να κάνει ανοικτά λόγο για ζήτημα ηθικής τάξης. «Δεν μπορείτε να είστε σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΔΙΚΑ και να παίρνει δουλειά με απευθείας ανάθεση ο μέχρι χθες συνεταίρος σας», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εργασίας.
Ο κ. Μαρίνος, ο οποίος φέρεται να έχει σχέσεις με συγγενή της συζύγου του πρωθυπουργού, Μ. Μπαζιάνα, παραδέχθηκε ότι μεταβίβασε τα εταιρικά του μερίδια στην ΕΠΕ «χθες».
Οι καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα του κ. Μαρίνου σε έναν πολυδαίδαλο οργανισμό όπως είναι ο ΕΦΚΑ, σε συνδυασμό μάλιστα με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί σε σχέση με την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, προκάλεσαν ενστάσεις ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές.


http://www.kathimerini.gr/956336/gallery/epikairothta/ellada/paraith8hke-ths-ypoyhfiothtas-toy-gia-ton-efka-o-eysta8ios-marinos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου