Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

(Καλά όλα αυτά αλλά τα Λαφαζανικά παπαγαλάκια της Ίσκρα δεν λένε κουβέντα για την λεηλασία των ταμειακών διαθέσιμων από την Κυβέρνηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ το 2015! Η συνενοχή τους βοά και ζέει! Οι διεθνείς τοκογλύφοι πήραν το ρευστό του ελληνικού Δημοσίου)! Ο Γ. Βαρουφάκης «επιστρέφει» στον τόπο του εγκλήματος

βαρουφάκης
Η ιστορία σύμφωνα με μια ρήση που χρησιμοποίησε και ο Καρλ Μαρξ, επαναλαμβάνεται αλλά μόνο ως φάρσα.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ιδρύοντας πρόσφατα το «Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανατροπής» (ΜέΡΑ25), ακολουθεί μια πρόσφατη καταστροφική πεπατημένη: τον δρόμο του Τσίπρα. Αντιπροσωπεύει σε εκδοχή φάρσας τον Τσίπρα του ψεύδους και της αναξιοπιστίας. Τον Τσίπρα που υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και πούλαγε ευκολοχώνευτα παραμύθια «χωρίς δράκους», τα οποία ως δια μαγείας θα άλλαζαν την πραγματικότητα, χωρίς να δυσαρεστηθεί κανένας.

Ο Γ. Βαρουφάκης, ο άνθρωπος που υπόγραψε ο ίδιος προσωπικά και πανηγυρίζοντας την απαράδεκτη συμφωνία με την τρόικα της 20ης Φλεβάρη, συμφωνία που υπήρξε το πρόπλασμα του τρίτου μνημονίου. Ο Γ. Βαρουφάκης, φανατικός πολέμιος της εξόδου από την ευρωζώνη, την οποία πολλάκις εμφάνιζε ως καταστροφή. Ο Γ. Βαρουφάκης του «διαπραγματευτικού τουρισμού» για τον οποίο τον κατάγγελλε το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, που όπως λέει ο ίδιος στο βιβλίο του, παρότι κομήτης ελέω Τσίπρα, στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο τελευταίος όδευε ολοταχώς για κυβέρνηση, κατακεραύνωνετον Τσίπρα γιατί έδωσε οικονομικό υπουργείο στον Λαφαζάνη και άφηνε εκτός της οικονομικής κυβερνητικής ομάδας τον Τσακαλώτο. Αυτός, λοιπόν, με τα τόσα ακόμα που θα μπορούσαν να επισυναφθούν, ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέχει μια λαμπρή ιδιότητα: Είναι ένα «λουστραρισμένο» υπερπροβαλλόμενο από τα συστημικά Μέσα εγχώριας και διεθνούς μαζικής ενημέρωσης κακέκτυπο του Αλ. Τσίπρα.
Μπορεί να τα λέει όλα και τίποτα. Να υπόσχεται στους πάντες τα πάντα. Να μοιάζει ριζοσπαστικός, την ώρα που, ποντάροντας στην άγνοια, λέει κενολογίες. Η ατυχία, όμως, του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ότι έχει προηγηθεί αυτού ο Αλ. Τσίπρας. Ακολουθεί, λοιπόν, δεύτερος και καταϊδρωμένος, πολύ πιο άνευρος και λιγότερο πρωτότυπος και φυσικά με μάλλον ολιγότερο ταλέντο και με έναν κόσμο ψυλλιασμένο και, δυστυχώς για τον ίδιο, γνώστη των πεπραγμένων του.
Τα 7 σημεία που πρότεινε ο Γ. Βαρουφάκης ως πρόγραμμα, όχι μόνο δεν συνιστούν μέσα στην αοριστία και την συστημικότητά τους πρόγραμμα, αλλά συνιστούν και μια δέσμη αοριστολογίαςαερολογίας και ανέφικτης υποσχεσιολογίας.
Για παράδειγμα, η διαγραφή του χρέους γίνεται, από τον Γ. Βαρουφάκη, «αναδιάρθρωσή» του, μια φράση που μπορεί να πιπιλάει από το ΔΝΤ μέχρι τον Ντράγκι.
Η δυνατότητα άσκησης εθνικής δημοσιονομικής πολιτικής, μετατρέπεται σε «μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», με την τελευταία να μην αντιμετωπίζει τίποτα, ενώ είναι και πολύ λιγότερο ρεαλιστική από την πρώτη.
Μόνο για λόγους οικονομίας χώρου δεν αναφερόμαστε και στις άλλες παρόμοιες προτάσεις, μιας «τρύπας στο νερό» του Γ. Βαρουφάκη.
Η κατακλείδα, όμως, του  Γ. Βαρουφάκη είναι που σπάει κόκαλα. Είναι αποφασισμένος, μας λέει (τόσο, όσο ο Τσίπρας!), να νομοθετήσει χωρίς συμφωνία με τους θεσμούς, έχοντας την αυταπάτη ότι μπορεί να το πράξει, χωρίς να «αποπέμψουν» την Ελλάδα από το ευρώ, καθώς, όπως λέει, μια τέτοια αποπομπή «συνεπάγεται μεγάλο κόστος για την Ευρώπη»!!! αυτά έλεγε και ο Τσίπρας και έτρεξε να υπογράψει. Κατάργηση της επιτροπείας μέσα στο ευρώ, απλώς δεν υπάρχει και όσοι την υπόσχονται, κοροϊδεύουν.
Κ.Τ
ΥΓ: Μερικοί ακόμα θεωρούν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης (Γ.Β) αποπέμφθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για λόγους αντίστασης στην τρόικα και στα μνημόνια. Ο Γ.Β απομακρύνθηκε τελικά διότι άλλα έλεγε στον έναν και άλλα στον άλλον, άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ, ενώ και αυτά που έλεγε δεν διέθεταν ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος.
http://www.iskra.gr/%CE%BF-%CE%B3-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου