Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Μπράβο στο ΚΚΕ. Ξεβρακώνει δικαιωματικούς Συριζαίους ζητώντας κατάργηση διατάξεων του τρομονόμουΜε αφορμή τη δίκη στο Εφετείο των κρατουμένων για την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», Ηριάννας Β.Λ. και Περικλή που ξεκινά την Τετάρτη 21 Μαρτίου, το ΚΚΕ κατάθεσε στη Βουλή τροπολογίες επί του λεγόμενου «τρομονόμου».

Συγκεκριμένα οι τροπολογίες που υπογράφονται από τους βουλευτές Μανώλη Συντυχάκη, Θανάση Παφίλη, Γιάννη Γκιόκα, Λιάνα Κανέλλη και Χρήστο Κατσώτη, προβλέπουν την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που αφορούν το DNA και την κατάργηση του άρθρου 187 Α του Ποινικού Κώδικα για τις τρομοκρατικές πράξεις.

Με τις τροποποιήσεις των σχετικών άρθρων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που περιέχει η τροπολογία του ΚΚΕ, περιορίζονται οι κατηγορίες των εγκλημάτων για τα οποία επιτρέπεται η λήψη γενετικού υλικού και η ανάλυση του DNA και εισάγονται κάποιες στοιχειώδεις δικαστικές και δικονομικές εγγυήσεις στο ζήτημα αυτό, για την προστασία του κατηγορουμένου και των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του.


https://anemosantistasis.blogspot.gr/2018/03/blog-post_409.html#_140421_image_0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου