Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

«Θερμή» κοινωνική υποδοχή στον Τσίπρα ετοιμάζει η Θεσσαλονίκη το τριήμερο 26-28/3.

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο τσιπρας
Φωτ. Οδοφρ.

]Με αφορμή τη διενέργεια του κυβερνητικού αναπτυξιακού συνεδρίου για την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας το τριήμερο 26-27-28 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη, πλήθος σωματείων, οργανώσεων, συλλόγων, συλλογικοτήτων και κινημάτων προετοιμάζουν μια σειρά δράσεων διαμαρτυρίας, για να εκδηλώσουν την κοινωνική αντίδραση ενάντια σε μία κυβέρνηση που διατυμπανίζει το επικείμενο  τέλος των μνημονίων, την αρχή της ανάπτυξης και συστρατεύεται με τα ΝΑΤΟϊκά ιμπεριαλιστικά σχέδια – την ώρα που η κοινωνία αναστενάζει
Όλο  το  προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν πολλές συναντήσεις, συνελεύσεις και επαφές διαφόρων κινηματικών οργανώσεων, ώστε να διοργανωθούν οι εκδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις, που θα δίνουν την κοινωνική απάντηση στις επιβαλλόμενες πολιτικές ενάντια στον κόσμο της εργασίας, τη φύση, τον άνθρωπο. Από τη μία τα σωματεία των ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΔΕΗ, ΕΛΒΟ, ΕΛΠΕ, Εγνατία, Μετρό, Εμφιαλωμένα κ.α., από την άλλη όλες οι επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, η ΒΙΟΜΕ και η πρωτοβουλία αλληλεγγύης, κοινωνικά ιατρεία, αρχιτέκτονες, εναλλακτικοί δικηγόροι, ασύνταχτοι δημοσιογράφοι, γιατροί της ΕΝΙΘ κ.α., αλλά και ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων ενάντια στους Πλειστηριασμούς, πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικοκοινωνικές οργανώσεις  κ.α.
Οι σχετικές συζητήσεις κατέληξαν τελικά στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και τις τρείς μέρες του κυβερνητικού συνεδρίου και συγκεκριμένα:
Δευτέρα 26/3: αντιημερίδα σωματείων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ,
Τρίτη 27/3: στις 10:00 οι συνταξιούχοι και το απόγευμα συλλαλητήριο των επιτροπών αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού,
Τετάρτη 28/3: το μεσημέρι διαμαρτυρία κατά  των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το απόγευμα συγκέντρωση-πορεία του Συντονισμού Συλλογικοτήτων και άλλων εργατικών σχημάτων και κοινωνικοπολιτικών οργανώσεων. Την ίδια μέρα της ομιλίας Τσίπρα στο συνέδριο, θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση και το ΠΑΜΕ.
Με αφορμή την επικείμενη απόφαση της διαιτησίας το κίνημα κατά της εξόρυξηςαναφέρει πως: Ό,τι και αν πεί η διαιτησία, εμείς θα διώξουμε την εταιρεία! Δεν μας πείθουν! Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτήν, ούτε καμία άλλη κυβέρνηση. Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού κέρδισε όσα κέρδισε στο δρόμο, και έτσι θα συνεχίσει μέχρι τη νίκη. Ό,τι κι αν βγάλει το μαγείρεμα της διαιτησίας, εμείς θα είμαστε στο δρόμο μέχρι να φύγουν!
Ο δε ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων αναφέρει ότι: “Υποδεχόμαστε” στη Θεσσαλονίκη τον πρωθυπουργό της κοινωνικής εξαπάτησης Αλ. Τσίπρα. Ο αγώνας για τη συνολική ανατροπή της κοινωνικής βαρβαρότητας είναι το νήμα που μπορεί να ενώσει όλες αυτές τις δράσεις σε μια μεγάλη λαϊκή διαδήλωση «υποδοχής» του πρωθυπουργού της κοινωνικής καταστροφής, την ημέρα που θα παραβρίσκεται στο συνέδριο.
http://www.asyntaxtostypos.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου