Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Εθελοντές ρουφιάνοι του ΣΔΟΕ για 150-200 ευρώ το μήνα!!


Μαϊμουδιές” κατά του παρεμπορίου
Το υπουργείο Ανάπτυξης ψάχνει εθελοντές δημοσίους υπαλλήλους για «κυνήγι κεφαλών». Με δέλεαρ 150-200 ευρώ τον μήνα, θα δουλεύουν νύχτα και Σαββατοκύριακο, ενώ θα έχουν αρμοδιότητες ΣΔΟΕ!



→Καταργούν τη Δημοτική Αστυνομία και μετατρέπουν ανεκπαίδευτους δημοσίους υπαλλήλους σε οικονομικούς «ράμπο»
Του Βασίλη Γεώργα
Δημοσίους υπαλλήλους επί πληρωμή στο κυνήγι του παρεμπορίου επιχειρεί να επιστρατεύσει σε όλη την Ελλάδα η κυβέρνηση μέσω των Περιφερειών, σε μια προσπάθεια να αναπληρώσει το κενό από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και να ελέγξει το παράνομο εμπόριο, που γνωρίζει εκ νέου άνθηση, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Με μια πρακτική που ελάχιστα διαφέρει από αυτήν της δημιουργίας ομάδων από εθελοντές «κυνηγούς κεφαλών» κατά της λαθρεπιβίβασης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το υπουργείο Ανάπτυξης και οι Περιφέρειες συστήνουν στα ίδια πρότυπα τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου, τα οποία συγκροτούνται από εθελοντές υπαλλήλους, με στόχο να πραγματοποιούν εφόδους εκτός ωραρίου, κατά των… παράνομων μικροπωλητών που εμπορεύονται «μαϊμούδες», ή ακόμη και να διενεργούν ελέγχους στα σύνορα της χώρας.
Τα κλιμάκια αυτά απαρτίζονται από δύο-τρεις υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι παρότι δεν απαιτείται να έχουν ειδικά προσόντα, εντούτοις διαθέτουν αρμοδιότητες ΣΔΟΕ. Μπορούν, δηλαδή, να ζητούν παραστατικά, να προχωρούν σε κατασχέσεις ή και στην καταστροφή προϊόντων. Από το 2009 και μετά, η συμμετοχή στα κλιμάκια ελέγχου κατά του παρεμπορίου γίνεται χωρίς επιπλέον αμοιβή, ωστόσο επειδή ελάχιστοι έχουν δείξει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν, τώρα επιχειρείται να εξασφαλιστούν χρήματα ώστε οι έλεγχοι να γίνονται επί πληρωμή. Το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που θα θελήσουν να κερδίσουν ένα επιπλέον εισόδημα, δεν έχουν γνώσεις ή εμπειρία στη διαχείριση «δύσκολων» καταστάσεων, δεν δείχνει να απασχολεί το υπουργείο Ανάπτυξης, στόχος του οποίου είναι να μετρήσει αποτελέσματα στο κυνήγι του παρεμπορίου, το οποίο φυσικά δεν γίνεται στους δρόμους και τις λαϊκές από πρόσφυγες, αλλά στην πραγματικότητα συντονίζεται από οργανωμένη μαφία, η οποία συνήθως μένει στο απυρόβλητο.
Το υπουργείο Ανάπτυξης, που είναι υπεύθυνο για τη συγκρότηση και τον συντονισμό των κλιμακίων, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να εγκρίνει κατ’ ελάχιστον ένα κονδύλι της τάξης των 500.000 ευρώ, προκειμένου τα χρήματα αυτά να διατεθούν εν είδει αμοιβής στους εκατοντάδες δημοσίους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι θα προσφερθούν να στελεχώσουν τη δεξαμενή των ελεγκτών στις περιφέρειες. Υπάρχουν άλλα 180.000 ευρώ από πρόστιμα που έχουν εισπραχθεί από τις περιφέρειες, τα οποία επίσης θα διατεθούν για την ανασυγκρότηση των ΚΕΛΑΥΕ.
Υπολογίζεται πως η έξτρα παροχή για τις 3-5 ώρες που θα διαρκεί ο έλεγχος των κλιμακίων εκτός ωραρίου (σαββατοκύριακα, νυχτερινές ώρες κ.ά.) θα είναι της τάξης των 30-40 ευρώ και μπορεί να εξασφαλίσει ένα επιπλέον εισόδημα 150-200 ευρώ τον μήνα σε κάθε υπάλληλο.
Με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει, περίπου 30 κλιμάκια ελεγκτών θα μπορούν να διεξάγουν ελέγχους κάθε μήνα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, κυρίως σε αστικά κέντρα, όπου το πρόβλημα του παρεμπορίου είναι εντονότερο.
Ηδη επιχειρείται να υπάρξει κεντρικός συντονισμός όλων των περιφερειών της χώρας και στενότερη συνεργασία με το Συντονιστικό Κέντρο για την Αντιμετώπιση του Παρεμπορίου, το οποίο έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με την αστυνομία, το λιμενικό κ.ά., ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ελέγχου των αποτελεσμάτων σε κεντρικό επίπεδο προκειμένου να καταγράφονται οι επιδόσεις σε επίπεδο περιφερειών.
ΠΗΓΗ/ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:
http://www.efsyn.gr/?p=92978
http://gregordergrieche.blogspot.gr/2013/08/150-200.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου