Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Το «κόμμα» του lear jet, οι πολιτικές ορντινάντσες και οι τηλεοπτικές κατίνες !!!

Learjet“ Το τελικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μεν σε τέλμα, καταρρέει, και αυτό είναι που φοβούνται και οι δανειστές, αλλά από την άλλη θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κερδίσει άλλο λίγο χρόνο. Η αντίστροφη μέτρηση έχει βέβαια αρχίσει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουν να συμπεριφερθούν εκδικητικά και να καταστρέψουν τον ελληνικό λαό. 


Στην Ελλάδα και μετά από…μελέτη για πολλά χρόνια το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κάποιος χρησιμοποιώντας την κοινή λογική είναι ο επιμερισμός της εξουσίας σε τρεις κύριες κατηγορίες. Η πρώτη είναι το κόμμα του lear jet. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας χωρίς να παράγουν απολύτως τίποτε. Εκμεταλλεύονται την υπεραξία της εργασίας του ελληνικού λαού και ταυτόχρονα όλα τα πακέτα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τα οποία βέβαια προέκυψαν από τον ασύστολο ξένο δανεισμό

Του Κώστα Καπνίση

Η καμπύλη άλλωστε του εξωτερικού δανεισμού της χώρας το αποδεικνύει. Εκατοντάδες δισ. ευρώ μπήκαν στη χώρα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Που πήγαν; Που ακριβώς επενδύθηκαν; Πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις πραγματικών επενδύσεων – σταγόνα στον ωκεανό κανείς δε μπορεί να βρει εργοστάσια, βιομηχανίες, γραμμή παραγωγής στη χώρα. Η μοναδική «επένδυση» είναι η αγορά και ο έλεγχος των ΜΜΕ, τα οποία μόνο τα συμφέροντα του λαού δεν υπηρετούν. Οι Έλληνες ολιγάρχες, έχουν γίνει κατά καιρούς πρωτοσέλιδα σε διεθνή ΜΜΕ αλλά και σε ιδιωτικές συζητήσεις σε πολιτικούς κύκλους του εξωτερικού. Τίποτε δε φαίνεται να τους πτοεί όμως και συνεχίζουν.

Κλειδί σε όλα αυτά θα μπορούσε να είναι η Τράπεζα της Ελλάδας, καθώς για να βγάλει κάποιος χρήματα έξω από τη χώρα πρέπει πρώτα να περάσει από τον έλεγχο του συγκεκριμένου Οργανισμού. Η ΤτΕ λοιπόν γνωρίζει. Ας μιλήσει. Ποτέ δεν είναι αργά. Μέχρι τώρα πάντως τηρείται σιγή ιχθύος και η μια πρόκληση διαδέχεται την άλλη με το «κόμμα» του lear jet να κυκλοφορεί σε όλους τους χλιδάτους προορισμούς της χώρας και να κάνει «επίδειξη δύναμης» και νεοπλουτισμού. Ουσιαστικά, αυτοί είναι που κυβερνούν πραγματικά.

Η δεύτερη κατηγορία είναι οι πολιτικές ορντινάντσες, οι οποίες αποτελούνται από στελέχη των δύο κομμάτων, «ΠΑΣΟΚ» και ΝΔ, που κυβέρνησαν και με τις αποφάσεις τους κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τη χώρα. Το γεγονός ότι εξαερώθηκαν στις περσινές εθνικές εκλογές, δεν τους εμπόδισε να ενώσουν τις «δυνάμεις» τους, προκειμένου να μη χάσουν τα προνόμιά τους. Όχι την εξουσία. Αυτή την ασκεί η πρώτη κατηγορία. Ουσιαστικά, πρόκειται για πολιτικές ορντινάντσες, οι οποίες νομοθετούν και ψηφίζουν, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα της πρώτης κατηγορίας και για αυτό δε μένουν παραπονεμένοι ούτε προφανώς το κάνουν δωρεάν.

Τα τελευταία τρία χρόνια βέβαια υπηρετούν πιστά και τυφλά και την τρόικα και εκεί παρατηρείται μια σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της ντόπιας ολογαρχίας και των ξένων δανειστών. Οι πολιτικές ορντινάντσες, βρίσκονται σε διασταυρούμενα «πυρά» και για αυτόν τον λόγο αυτοεξευτελίζονται καθημερινά. Μερικοί πιο «έξυπνοι» παίζουν τους «αντάρτες» καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους αλλά στο τέλος «υποκύπτουν» μπροστά στις απειλές για την «καριέρα» τους.

Η τρίτη κατηγορία είναι οι κατίνες των ΜΜΕ. Ιδιαίτερα επικίνδυνη κατηγορία, καθώς είναι επιφορτισμένη στο να περνά την «γραμμή» των δύο παραπάνω κατηγοριών στην κοινωνία. Και το καταφέρνουν πολύ καλά. Κύριο «όπλο» τους η παραπληροφόρηση και ο τρόμος που σπέρνουν. Άριστοι γνώστες της ψυχολογίας των μαζών. Τώρα τελευταία βέβαια έχουν βρει νέο τροπάρι. Απειλούν τους όποιους βουλευτές ξέρουν τι γίνεται ή βλέπουν τι έρχεται και αντιδρούν. Οι κατίνες αυτές των ΜΜΕ, νεόκοποι πέρα από τους «επαγγελματίες» ουρλιάζουν μπροστά σε αυτούς που καλούν στα «πάνελ» τους και αφήνουν να εννοηθεί ότι αν η χώρα οδηγηθεί σε λύτρωση μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας των εκλογών, αυτοί δε θα τους «παίξουν» στα κανάλια τους και τις εκπομπές τους, άρα δε θα εκλεγούν. Κατόπιν όλων αυτών των πιέσεων οι πολιτικές ορντινάντσες, υποκύπτουν στις «εντολές» των «ανώτερων αξιωματικών» και λουφάζουν στη γωνιά τους.

Το τελικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μεν σε τέλμα, καταρρέει, και αυτό είναι που φοβούνται και οι δανειστές, αλλά από την άλλη θα κάνει τα πάντα προκειμένου να κερδίσει άλλο λίγο χρόνο. Η αντίστροφη μέτρηση έχει βέβαια αρχίσει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουν να συμπεριφερθούν εκδικητικά και να καταστρέψουν τον ελληνικό λαό. Αυτό θα πρέπει να το αντιληφθεί η ελληνική κοινωνία. Είδε τις προθέσεις τους, ξέρει το φινάλε του «έργου», γνωρίζει και τους «πρωταγωνιστές». Η ζωή όμως δεν είναι Hollywood και δεν έχει ευτυχές τέλος αν ο πραγματικός πρωταγωνιστής που δεν είναι άλλος από τον ελληνικό λαό δεν δείξει τι επιτέλους θέλει…


1 σχόλιο: