Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

(Τί τρέχει ρε παιδιά); ΟΛΜΕ. Κοινή στάση από ΝΔ-ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, που υπονομεύουν την Γενική Απεργία των καθηγητών.


Κοινή πολιτική στάση των ΚΚΕ-ΝΔ και Πασοκ κατά τη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ που έκαναν τα πάντα για να μην υπάρξει μία καθοριστική απόφαση δυναμικών κινητοποιήσεων. Μπροστά στο ενδεχόμενο να ξεκινήσουν από την πρώτη σχολική ημέρα,   απεργίες διαρκείας στα σχολεία, το σύστημα ενεργοποίησε τα πιο αντιδραστικά  συνδικαλιστικά εργαλεία για να προλάβει και να καταστείλει τις κινητοποιήσεις.
Χρησιμοποιώντας τα καθεστωτικά συνδικαλιστικά ανδρείκελα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και των πάντα ετοιμοπόλεμων του ΚΚΕ, δημιούργησε ένα αντιδραστικό μέτωπο εντός της ΟΛΜΕ, προτείνοντας 48ωρη απεργία του τίποτε,  ενώ το ΠΑΣΟΚ  για τα ξεκαρφώματα από τους προηγούμενους ίδιους ΝΔ-ΚΚΕ, πρότεινε δύο (2) 48ωρες, αντί μίας(1) των άλλων δύο, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!   

Η απόφαση για 48ωρες, σε μία περίοδο που απολύονται εκπαιδευτικοί, κλείνουν σχολεία, γίνονται περικοπές στα εισοδήματα των εκπαιδευτικών με τραγικές συνέπειες, μπαίνουν μπροστά οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών στο οπουδήποτε της ελληνικής επικράτειας κλπ τοποθετούν τις "προτάσεις των τριών κωμμάτων(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ) στις αναγκαιότητες του ολοκληρωτικού καθεστώτος και όχι των εργαζομένων στην εκπαίδευση. Τα τρία κώματα συντονισμένα με το καθεστώς προσπαθούν εκ των προτέρων να διασφαλίσουν την απόλυτη ησυχία στο χώρο της εκπαίδευσης..

Η συνέχεια θα δοθεί στις τοπικές ΕΛΜΕ, αν και η πρόσφατη (στις πανελλήνιες εξετάσεις) απόφαση για απεργία στις πανελλήνιες εξετάσεις είχε κατασταλεί από το συμβούλιο της ΟΛΜΕ, έτσι και η τωρινή συμμαχία και Τάξη της ΟΛΜΕ μας κρατά εξαιρετικά επιφυλακτικούς αν και σε αυτή την περίπτωση το ολοκληρωτικό καθεστώς χρησιμοποιώντας τα τσιράκια του καταφέρει να καταστείλει την πραγματική οργή που κυριαρχεί στους χώρους της εκπαίδευσης μεταξύ καθηγητών και μαθητών..

Να τονίσουμε ότι υπήρξαν ακόμη δύο προτάσεις η μία για επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες και η άλλη πρόταση για Γενική Απεργία. Η Γενική Απεργία είναι η  πρόταση με την οποία συμφωνούμε και θα στηρίξουμε, και η οποία είναι η μοναδική πράξη αγώνα που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι εκεί μπορούν να  συναντηθούν ευρύτερα τμήματα εργαζομένων, πολιτικών συλλογικοτήτων  και αγωνιστών ..  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου