Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Oι λαϊκές μάζες παίρνουν την υπόθεση στα χέρια του;

Πήραν από σούπερμαρκετ σχολικά είδη και τα μοίρασαν σε φτωχούς μαθητές

Περισσότεροι από 200 αριστεροί συνδικαλιστές κατάφεραν να εισέλθουν στα Carrefour της Σεβίλης και να αφαιρέσουν σχολικά είδη προκειμένου να τα μοιράσουν σε φτωχούς μαθητές εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Τα μέλη του Ανδαλουσιανού Συνδικάτου Εργαζομένων μπήκαν τρέχοντας μέσα στο σούπερμαρκετ, κατάφεραν να βγουν με 10 καρότσια γεμάτα με σχολικά είδη και αφού τα φόρτωσαν γρήγορα σε φορτηγάκια που τους περίμεναν, έφυγαν για να μην τους συλλάβει η αστυνομία.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Συνδικάτο, τα μέλη του προχώρησαν σε αυτή τη...
συμβολική κίνηση προκειμένου να επιστήσουν «την προσοχή στην κατάσταση των δύο εκατομμυρίων Ανδαλουσιανών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και στις 400.000 οικογένειες που δεν λαμβάνουν καμία βοήθεια και όλα τους τα μέλη είναι άνεργα».
Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας απαντώντας στην συμβολική κίνηση των συνδικαλιστών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαμηνύει ότι «θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν» όσοι μετείχαν στην κινητοποίηση.
Το Ανδαλουσιανό Συνδικάτο είχε πραγματοποιήσει και πέρυσι μια παρόμοια κινητοποίηση. Τότε, τα μέλη του είχαν φύγει από το σουπερμάρκετ παίρνοντας μαζί τους τρόφιμα.
Ο ηγέτης του Συνδικάτου, Χουάν Σάντσεθ Γκορντίγιο, είναι πασίγνωστος στην Ισπανία για την πολιτική αναδιανομής που εφαρμόζει σε σπίτια και είδη πρώτης ανάγκης στην ανδαλουσιανή κοινότητα Μαριναλέδα, της οποίας είναι δήμαρχος εδώ και 30 χρόνια. Έχει επίσης εκλεγεί στην τοπική Βουλή με το οικολογικό-κομμουνιστικό κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς (IU).Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου