Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

ΓΡΗΓΟΡΑΚΕΙΑ

Του Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Ο Γρηγοράκος είναι αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, εκ του ΠΑΣΟΚ εκπορευόμενος. Δήλωσε λοιπόν ότι από το 2004 μέχρι το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή έκανε 850.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Με αποτέλεσμα να γίνει ο αναμενόμενος ντόρος και να σπεύσουν να διαψεύσουν την αριθμητική του τόσο ο Κυριάκος, όσο και ο Μιχελάκης. Ο τελευταίος μάλιστα, πολιτικός προϊστάμενος του Γρηγοράκου, ως υπουργός εσωτερικών, έκανε και μια σοφή δήλωση: Τώρα το κυρίαρχο ζήτημα είναι να σωθεί ο τόπος και όχι να καθαρογραφεί η ιστορία.
Άντε να βρεις άκρη πόσους και πώς προέλαβαν οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, στα ατελείωτα χρόνια που διόριζαν από πόρτες και παράθυρα τα δικά τους παιδιά. Αλλά όσο κι αν τα γρηγοράκεια νούμερα φαίνονται φουσκωμένα, το τελευταίο που δικαιούνται να λένε οι επίδοξοι σωτήρες του τόπου είναι να αφήσουμε πίσω την ιστορία. Πρώτον διότι και να την αφήσουμε εμείς δεν μας αφήνει αυτή, αφού τώρα πληρώνει ο τόπος και τις δικές τους κατά συρροή αμαρτίες. Και δεύτερον γιατί, όποτε αναζητούν δικαιολογίες για να πάρουν κεφάλια, μια χαρά και την καθαρογράφουν και την επικαλούνται τη δική τους εκδοχή της ιστορίας.
Όταν λοιπόν τους χρειάζεται τον φέρνουν στο κεφάλι των δημοσίων υπαλλήλων το χοντρό τόμο ιστορίας -λίγο πειραγμένης για τις ανάγκες του μνημονίου. Γεμίζουν την προπαγανδιστική αγορά με αποκαλύψεις παράνομων προσλήψεων, ατιμωρησίας επίορκων, ρουσφετολογικής διάταξης υπηρεσιών, συντήρησης άχρηστων οργανισμών. Επικαλούνται δηλαδή οι αθεόφοβοι όσα οι ίδιοι δημιούργησαν και ανέχτηκαν στα χρόνια της δικομματικής τους παντοδυναμίας, για να δικαιολογήσουν όσα τώρα κάνουν εις βάρος χιλιάδων ανθρώπων. Παλιά εγκλήματα για να δικαιολογήσουν νέα.
Ε, το ίδιο έκανε κι ο Γρηγοράκος. Άνθρωπος είναι κι αυτός, γιατί να μην κατεβάσει ένα τόμο ιστορίας στο κεφάλι των θυμάτων; Μα υπερέβαλε, θα πείτε. Γιατί οι άλλοι δεν υπερβάλλουν; Τα έβαλε με τη ΝΔ γιατί αναφέρθηκε μόνο στη δική της διακυβέρνηση. Γιατί οι άλλοι το ίδιο δεν κάνουν για τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ; Ίδια πάστα είναι όλοι τους και δεν είναι τυχαίο ότι κατέληξαν να υπηρετούν ίδια πολιτική, με ίδιες μεθόδους -ένα κόμμα με δυο κεφάλια.
Και περιμένουν ορισμένοι από Μιχελάκηδες, Μητσοτάκηδες και Γρηγοράκους διαφάνεια και σωτηρία της χώρας. Ιστορία στο κεφάλι που τους χρειάζεται όλους....
*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» το Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου