Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η ελεύθερη αγορά και οι «αγοραίοι» !!!

Αγοραίοι...

“ Ας σταματήσουν να απειλούν τον ελληνικό λαό με αφανισμό. Προλαβαίνουν ακόμα… ”

Δεν «ιδρώνει» με τίποτε το αυτί τους. Αποκαλύψεις επί αποκαλύψεων, εκατοντάδες σκάνδαλα και «σκανδαλάκια», διορισμοί «ημετέρων», «δωράκια» σε πάσης φύσεως επιχειρηματίες και μύρια άλλα τόσα. Ότι πιο σάπιο, διεφθαρμένο, διαστροφικό και ψυχοπαθολογικό υπάρχει το έχουν κάνει. Τα «λύματα» έχουν βγει πια στην επιφάνεια και μολύνουν τους…πάντες και τα πάντα. Από όπου και να τους πιάσει κάποιος λερώνεται. Βρωμίζει. Σιχαίνεται για το κατάντημα της ανθρώπινης φύσης. Από κοντά και τα διεφθαρμένα παπαγαλάκια τους στην πτωχευμένη μιντιοκρατία.

Του Κώστα Καπνίση

Γυρνούν σιγά – σιγά από τα πολυτελή θέρετρα, στα οποία έλιαζαν τα άθλια κορμιά τους και ετοιμάζονται για την μεγάλη επίθεση κατά της κοινωνίας. Γνωρίζουν. Παρακολουθούσαν τι γινόταν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είχαν τις ρεζέρβες τους, κάτι δευτερότριτα «ανθρωπάκια» που και με λιγότερα χρήματα «την κάνουν τη δουλειά». Θυμίζουν κάτι ξεθωριασμένα ρούχα από τα «καλάθια» της οδού Αθηνάς περασμένων δεκαετιών. Κι όμως τη δουλειά τους την κάνουν. Και με το παραπάνω μάλιστα. «Αγοραίοι» με όλη τη σημασία της λέξης. Ίσως και «ενοικιαζόμενοι».

Κατά τη διάρκεια του θέρους ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με τα «μεγάλα κεφάλια» και τους τα είπαν όλα. Τους μετέφεραν με ακρίβεια το ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα τότε δε βγάζουν όχι χειμώνα αλλά ούτε φθινόπωρο. Και αυτή τη φορά ήταν απόλυτα αντικειμενικοί στην ενημέρωσή τους προς τα «αφεντικά» και προστάτες τους. Καμιά σχέση με αυτό που «σερβίρουν» ως ενημέρωση από τα δελτία, τα sites, τα blogs τους, τις εφημερίδες τους. «Θα αντιδράσει ο λαός. Θα ξεσηκωθεί». Αυτό τους είπαν και το μήνυμα ελήφθη. Έγινε απόλυτα κατανοητό και άρχισαν να καταστρώνουν σχέδια για να αντιμετωπίσουν τον «κίνδυνο», τον «εχθρό λαό». Η γραμμή γνωστή. Αιώνες τώρα. Διαίρει και βασίλευε. Συνταγή εφαρμοσμένη και επιτυχημένη.

Μιλούν για τον μεγάλο «εχθρό» στην προσπάθειά τους να κρατήσουν την εξουσία με νύχια και με δόντια. Το Κράτος. Ποιο Κράτος; Αυτό που δεν υπήρξε ποτέ σε αυτή τη χώρα; Κι αν κάποιοι ηγέτες φρόντισαν να αφήσουν κάτι πίσω τους, αυτά εδώ τα τωρινά «μπουμπούκια» ήταν που το ισοπέδωσαν ολοκληρωτικά μέσα σε 4 χρόνια. Μιλούν για την ελεύθερη αγορά και τους «νόμους» της αυτοί που δε σεβάστηκαν τίποτε, έστω κι από την καπιταλιστική θεώρηση των πραγμάτων. Ούτε καν αυτό. Ο προέδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ήταν σαφής και ξεκάθαρος σε πρόσφατη συνέντευξή του, λέγοντας ότι «Αυτοί καταλήστεψαν την Ελλάδα». Λίγα είπε.

Μερικοί νομίζουν ότι οι ξένοι δε γνωρίζουν. Τεράστιο λάθος. Γνωρίζουν αρκετά περισσότερα από τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Πάντα έτσι συνέβαινε σε αυτή τη χώρα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Απλώς έκαναν τη δουλειά τους και οι ίδιοι. Ίσως βέβαια δεν περίμεναν για το που θα φτάσουν αυτές οι «ψωμόλυσσες», αυτοί που παριστάνουν τα «πολιτικά στελέχη» και τους «επιχειρηματίες» στην Ελλάδα. Αυτοί οι ψυχοπαθείς κατσαπλιάδες. Περί τέτοιων πρόκειται. Αυτά τα απολειφάδια, δε δικαιούνται να μιλούν για ελεύθερη αγορά και καπιταλισμό. Περισσότερα μπορεί να γνωρίζει και να σέβεται ένας αριστερά σκεπτόμενος άνθρωπος για τον καπιταλισμό παρά αυτοί. Ούτε καν ακραία νεοφιλελεύθερα «σκουπίδια» είναι. Ακόμα κι αυτό είναι κάτι. Ένας τίτλος.

Θρασύδειλοι και σιχαμεροί άρπαγες είναι, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τους «νόμους», τα «παραθυράκια» και τις «τροπολογίες» που περνούσαν κάποια πολιτικά λιμά εκεί γύρω στα μεσάνυχτα στη Βουλή. Εξαγορασμένα απαίδευτα ανθρωπάκια κατωτάτου επιπέδου, των οποίων τα χνώτα πριν μπουν στην «πολιτική», τη «δημοσιογραφία» και στις «επιχειρήσεις» μύριζαν από την πείνα.

Κάποτε ο Λένιν είχε πει: «Μη τον φοβάσαι τον πλούσιο. Τον υιό της πλύστρας να φοβάσαι». Μεγάλη αλήθεια. Δεν είναι δυνατόν αυτοί να μιλούν για ελεύθερη αγορά, για μεταρρυθμίσεις, για Κράτος. Δεν πρέπει να μιλούν για τίποτε. Αυτοί όμως θα συνεχίσουν να το κάνουν γιατί είναι αδίστακτοι. Για αυτό και τους ταΐζουν άλλωστε. Αν όμως σύντομα δε φροντίσουν να σιωπήσουν και να αποσυρθούν αφήνοντας τον ελληνικό λαό να ζήσει ήσυχα, ειρηνικά και με αξιοπρέπεια τότε δε θα μπορούν ούτε λαγούμια να βρουν για να κρυφτούν, ούτε διαβατήρια για να δραπετεύσουν μα ούτε και κανέναν για να τους λυπηθεί. Ας σταματήσουν να απειλούν τον ελληνικό λαό με αφανισμό. Προλαβαίνουν ακόμα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου