Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Πορεία της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύμισης, κατά των απολύσεων


Με κεντρικό σύνθημα "Όχι στις απολύσεις και την κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων", 2.000 περίπου διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, μέσω της οδού Σταδίου, και της πλατείας Συντάγματος. Η είσοδος του υπουργείου είχε αποκλεισθεί από λεωφορεία της Ελληνικής Αστυνομίας και δυνάμεις των ΜΑΤ.
"Η σημερινή κινητοποίηση είναι η αρχή της νέας περιόδου του αγώνα των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα, που θα κορυφωθεί με το μαζικό συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης" δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Οδυσσέας Ντριβαλάς. "Αύριο συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις ανάλογες με την ένταση της επίθεσης που δεχόμαστε από την Κυβέρνηση", τόνισε.
Αυτή την ώρα αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαιδεύσεως (ΟΛΜΕ ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ, προς το νοσοκομείο "Πολυκλινική"
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι τα μέλη του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς την «Πολυκλινική», στην οδό Πειραιώς.
Η «Πολυκλινική» κλείνει αύριο και καταργούνται 110 κλίνες, ενώ περίπου 500 εργαζόμενοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της «Πολυκλινικής», Ελένη Κύργιου, στην ομιλία της κατήγγειλε το κλείσιμο του νοσοκομείου.
Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, η Χριστίνα Ράπτη, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της «Πολυκλινικής», ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», ο Σπύρος Κωνσταντάς, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ο Ηλίας Πατίδης εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και ο Μανώλης Βαρδαβάκης εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας.
Οι ομιλητές κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης κάνοντας λόγο «για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, που καταργεί απολύτως αναγκαίες για την κοινωνία θέσεις εργασίας και προωθεί απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις», ενώ χαρακτήρισαν ως «αντιεκπαιδευτικό» το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Οι εργαζόμενοι της «Πολυκλινικής» έδωσαν νέο ραντεβού έξω από το νοσοκομείο, για τις 8 το πρωί της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου