Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Aλητεία του Αγίου Όρους - Zητούν «εδώ και τώρα» φοροαπαλλαγές!!!





Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στην κορύφωση της εκλογικής διαδικασίας με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα και τα αδιέξοδα στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, οι επικεφαλής των μοναστηριών του Αγίου Όρους εκβιάζοντας ωμά το ελληνικό κράτος, ζητούν «εδώ και τώρα» φοροαπαλλαγές, ειδάλλως απειλούν με διακοπή σχέσεων με την ελληνική διοίκηση.




Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι μοναχοί που σήμερα ολοκλήρωσαν τη διπλή σύναξή τους στο Όρος, είναι θορυβημένοι από τις «συνεχείς οχλήσεις της Πολιτείας για φορολόγηση».

Οι μοναχοί φέρονται να πιέζουν ασφυκτικά την κυβέρνηση προκειμένου να διευθετηθεί χωρίς «πολλά-πολλά» το θέμα, ζητώντας επανειλημμένως συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, ακόμα και τώρα, στη διάρκεια του προεκλογικού πυρετού, συνάντηση η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί.

Προβάλλοντας ως επιχείρημα την ανησυχία τους για το γεγονός ότι «σε λίγο δεν θα παίρνουν ούτε καν φορολογική ενημερότητα, ενώ κινδυνεύουν να υποστούν όλα όσα προβλέπονται για όσους δεν πληρώνουν φορολογικές οφειλές», οι μοναχοί επί της ουσίας ζητούν το ιδιότυπο φορολογικό καθεστώς που ισχύει εντός των «τειχών» του Αγίου όρους να επεκταθεί ουσιαστικά και εκτός αυτού, με πλήρη φοροαπαλλαγή της περιουσίας που βρίσκεται στην ιδιοκτησία τους.

Κατά τη διπλή σύναξη που ολοκληρώθηκε σήμερα, αποφάσισαν ομόφωνα να δώσουν προθεσμία ως τις 14 Μαΐου στην ελληνική Πολιτεία να συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς και να συζητήσουν το θέμα.

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία ξεκαθαρίζουν ρητά ότι προτίθενται να διακόψουν κάθε σχέση με την Πολιτεία, ενώ συγχρόνως θα διαμαρτυρηθούν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις ομόδοξες χώρες, για διωγμό.

Οι ίδιοι, επισημαίνουν ότι έχουν ιδιότυπο καθεστώς και δεν πληρώνουν φορολογία, καθώς τα έσοδα από τα ακίνητα που έχουν τους χρησιμεύουν για τη συντήρηση των μοναστηριών και των ιδίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου