Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

οι μνημονιακοί..



φωτ. Οδοφρ. 


Οι “Μνημονιακοί” μου θυμίζουν κάτι τύπους που είναι λίγο πωλητές, λίγο ασφαλιστές, δήθεν φιλάνθρωποι και πολύ αποτυχημένοι. Καραδοκούν μέχρι να πάρουν το bonus και για να το πετύχουν, πηδάνε τους εκτός και εντός σιναφιού τους κανονικά.
Οι “Μνημονιακοί” θεωρούν τόσο φυσικό να είναι “Μνημονιακοί” που δεν κάνουν καν τον κόπο να μάθουν τι είναι το μνημόνιο. Είναι εξ ορισμού, πιστοί στο σχέδιο φτωχοποίησης της Ελλάδας, στην λέσχη Μπίλντεμπεργκ και στην ειδησεογραφία τύπου Μέγα, Καθημερινής και Σκάι.


Οι “Μνημονιακοί” λοιπόν δεν έχουν καθόλου πλάκα. Κυρίως επειδή αντιμετωπίζουν τους αντιμνημονιακούς σαν δημόσιους υπάλληλους, αριστεριστές, ακροδεξιούς, επιδοτούμενους και τεμπέληδες. Απ' το μυαλό τους δεν περνά ούτε κατά διάνοια ότι οι αντι-μνημονιακοί είναι απλοί φορολογούμενοι, άνεργοι, ανασφάλιστοι, χαμηλοσυνταξιούχοι που προσδοκούν την κάθαρση από την “νεοφιλελεύθερη” οικονομία και την οργάνωση ενός ελεύθερου, δημοκρατικού κράτους.
Πάντα επιμελώς κομψευόμενοι, ημιμαθείς και σοβαροφανείς, οι “Μνημονιακοί” μοιάζουν με αυτό που είναι: αποτυχημένοι μάγοι, που προσδοκούν να πειραματιστούν σε βάρος κάθε λαού.
Οι “Μνημονιακοί” είναι Ευρωπαίοι. Ίσως και λίγο Αμερικάνοι.. Αλλά όχι Έλληνες. Λάτρεις του Ευρώ, ακόμα και όταν όλοι διαβλέπουν την κατάρρευση του. Γι΄ αυτούς, η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη ακόμα και αν το μέλλον της είναι να γίνει η Αιτή της.
Θεωρούν ότι ανήκουν στην ανώτερη κάστα των Ευρωπαίων που μπορούν όλοι μαζί, να ληστεύουν, να καταστρέφουν και να λεηλατούν ανθρώπους και χώρες, όπως έκαναν και οι πρόγονοι τους, οι Σταυροφόροι και οι άποικοι της Αμερικής.
Οι «Μνημονιακοί» παραδέχονται ότι ο Παπαδήμος είναι ένας μεγάλος ηγέτης που χάρισε ακόμα μερικούς μήνες ψεύτικης “ευημερίας” με τους φόρους που κατάφερε να εξασφαλίζει από τους Έλληνες, για τις τράπεζες.
Επίσης, οι «Μνημονιακοί» θεωρούν την εξαθλίωση των Ελλήνων φορολογουμένων ως απαραίτητο βήμα για τη «σωτηρία» της χώρας μας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Οι «Μνημονιακοί» επιμένουν ότι οι ίδιοι ουδέποτε είχαν κάποια εμπλοκή στο σημερινό κατάντημα της ελληνικής οικονομίας, αλλά φταίνε οι κακοί πολιτικοί που δεν εφάρμοσαν σωστά το μνημόνιο.
Άσπιλοι και δίχως καμία ευθύνη, λοιπόν, για το παρελθόν μας, οι «Μνημονιακοί», καταφεύγουν σε ανάθεμα των «αριστερών». Ως εκ τούτου, για το ότι φτάσαμε στο γκρεμό δεν ευθύνονται αυτοί. Από την άλλη, για τη βέβαιη χρεωκοπία μας και την έξοδο από την ευρωζώνη, πάλι θα ευθύνονται κάποιοι άλλοι.
Οι ίδιοι προφανώς θεωρούν εαυτούς επισκέπτες που ήρθαν από κάποιον άλλον πλανήτη για να μας πείσουν απλώς ότι το Μνημόνιο είναι η σωτηρία για το πρόβλημα. Το ότι βρίσκονται σε εντεταλμένη αποστολή είναι δεδομένο.
Οι «Μνημονιακοί» θεωρούν ηλίθια την επιλογή της πλειοψηφίας των Ελλήνων που «επιθυμεί την απαλλαγή της από το μνημόνιο» και επιθυμούν την εγκαθίδρυση μόνιμης κυβέρνησης Παπαδήμου ή έστω Προβόπουλου με τις ευλογίες του Ράιχενμπαχ.
Αγαπητοί «Μνημονιακοί» είστε μαθημένοι στο πλιάτσικο του μόχθου των φορολογουμένων και του πλούτου των κρατών. Είστε γύπες. Είστε περιπλανώμενες μετριότητες και κάτω από την ταμπέλα του τεχνοκράτη, κρύβετε με επιμέλεια το σχέδιο φτωχοποίησης των λαών. Αυτό είστε.

Πηγή φωτεινό συμφέρον - Πηγή έμπνευσης Καφρομεταλλάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου