Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012





Πρώην αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής στη δίκη της Συνωμοσίας: "Δεν είδα, δεν ξέρω, δεν άκουσα..."
Σήμερα, όλοι οι δημοσιογράφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ θα έπρεπε να βρίσκονται στη δίκη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Και θα έπρεπε να βρίσκονται για να παρακολουθήσουν την κατάθεση- εξέταση ενός από τους κορυφαίους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση της συγκεκριμένης οργάνωσης να ... παλινωδεί και να καταφεύγει σε ... έπεα πτερόεντα.



Και δεν μιλάμε για όποιον κι όποιον αλλά για τον αρχηγό. Έναν αξιωματικό δηλαδή με

σπάνιες περγαμηνές εμπειρίας και αξιοσύνης στην διοίκηση και διαχείριση περιστατικών όλων των επιπέδων στη διαγράμμιση της κρισιμότητας. Όπως καταγράφει ο τίτλος, ο αρχηγός επέλεξε τη τακτική του δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα. Ούτε πρόσωπα, της υπηρεσίας που διοικούσε και τώρα ΄διώκονται ποινικά, ούτε τμηματάρχες και διευθυτές διοικούσε, ούτε σε ποιους ανώτερους ανέφερε και πότε.

Μάλιστα, υποστηρίχτηκε για να θεμελιωθεί η στρατηγική διαλεκτική επιλογή του πνεύματος και της φιλοσοφίας της όλης κατάθεσης, που συμπυκνώνεται νοηματικά ... από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, ότι καμία παρακολούθηση, κανενός σπιτιού και κανενός ύποπτου δεν υπήρξε μέχρι τρεις ημέρες πριν από τη βόμβα στο σπίθτι της Λούκας Κατσέλη, αλλά τότε το προτσές της έρευνας άλλαξε δραστικά καθώς υπήρξε ... ανώνυμο τηλεφώνημα που αυτό ήταν το οποίο υπέδειξε το σπίτι στο Χαλάνδρι!

Ο εκ των κατηγορούμενων για τη Συνωμοσία Χρήστος Τσάκαλος και ο οποίος υπήρξε από τους πρώτους που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τις ιδεολογικές αναφορές της οργάνωσης, όπως επίσης και ο Γιώργος Νικολόπουλος, ρώτησαν επίμονα και κατ' επανάληψη τον κ. αρχηγό για δημοσιεύματα και αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με πρόσωπα κι ενέργειες της οργάνωσης που υπήρχαν αποτυπωμένα στα πληροφοριακά δελτία, πολλούς μήνες πριν από την έφοδο στην διπλοκατοικία της οδού 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι στις 23 Σεπτέμβρη 2009.

Για την παρακολούθηση των ύποπτων το καλοκαίρι στην Ικαρία και για την περιβόητη πλέον επιχείρηση ... βερμούδα, όπως και πολλά άλλα. Για τα αν και ποιους θεωρούσε η αντιτρομοκρατική ως μέλη της οργάνωσης πριν από τις συλλήψεις και τα εντάλματα. Ω του θαύματος, ο κ. αρχηγός δήλωσε παντελή άγνοια, κι απέδωσε τα δημοσιεύματα σε δημοσιογραφικά συμπεράσματα κι απόψεις. Εάν όμως οι δημοσιογράφοι γνώριζαν ή πιθανολογούσαν πριν από αυτόν ποιοι εν δυνάμει συμμετέχουν στις οργανώσεις και τί έκαναν στις διακοπές τους, τότε ο ρόλος και η παρουσία της Αντιτρομοκρατικής στο οργανόγραμμα των υπηρεσιών του σώματος θα έπρεπε αυτοδικαίως να καταργηθεί ως καταχρηστική κι επιζήμια στο δημόσιο συμφέρον.

Για τον Χρήστο Τσάκαλο, οι πληροφορίες ότι ως όνομα βρίσκεται μπροστά στην ακίδα του στόχαστρου των βασικών ύποπτων εμπλοκής όχι μόνο στη Συνωμοσία αλλά και σε άλλες οργανώσεις της νεοτρομοκρατίας και πως διαχέεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αντάρτικου πόλης, ήταν "κοινό μυστικό" τοις πάσι, αρκετά πριν τις 18 Φενρουαρίου του 2009 όταν ο "Επαναστατικός αγώνας" τοποθέτησε τη σούπερ βόμβα των 50 κιλών Anfo στα κεντρικά γραφεία της Σίτιμπανκ στην Κηφισιά, μέσα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο που ευτυχώς δεν ανατινάχτηκε. Μάλιστα, και για εκείνη την ενέργεια υπήρχε συσχετισμός του, δεδομένου ότι το σπίτι του βρίσκεται ακριβώς στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού.

Αυτά και άλλα πολλά ήταν που έπρεπε ν' ακούσουν οι αστυνομικοί συντάκτες στη σημερινή συνεδρίαση του ειδικού σε κάθε περίπτωση δικαστηρίου για να κρίνουμε και να συγκρίνουμε, συνεκτιμώμενης και της απόστασης του χρόνου. Ειπώθηκαν κι άλλα, αλλά μένουμε σ' αυτά.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση των κατηγορούμενων επισήμανε τις αντιφάσεις και ζήτησε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με αξιωματικό - υφιστάμενο - λίγα σκαλιά τότε κάτω από τον κ. αρχηγό που άλλα είπε, όπως επίσης την κλήση για να καταθέσουν στο δικαστήριο ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Τάσος Τέλογλου, σε εκπομπή των οποίων άλλα αντ' άλλων είχε πει σεμνυνόμενος ο κ. αρχηγός.

του Γιώργου Καραϊβάζ
(Πηγή : http://www.bloko.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου