Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Στρατευμένοι ιδιωτικομανείς


Γράφει ο “Φτερωτός”


Τώρα τελευταία αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των συμπολιτών μας που μπαίνουν στον πειρασμό και βρίζουν το κράτος και ζητούν λιγότερο για να είναι πιο χαρούμενοι, ακολουθόντας την κυρίαρχη προπαγάνδα , που έχει βεβαίως τα συμφέροντα της .
 Όντως έχουμε πρόβληματα στο δημόσιο τομέα, αλλά  το μεγαλύτερο εξ αυτών είναι  όταν μπλέκεται το ιδιωτικό στο δημόσιο ( προμήθειες ,έργα ) . Για αυτό δεν φταίει ο δημόσιος χαρακτήρας της επιχείρησης, αλλά η διαφθορά επιχειρηματιών και κομματικών προϊσταμένων, που τα γκεμιάζουν για να τσεπώνουν απίστευτα κέρδη εις βάρος των φορολογούμενων . Για την γραφειοκρατία φταίει ο κάθε παπάρας υπουργός που βάζει στην υπηρεσία και άλλα βάρη με βραχυπρόθεσμο ίδιον όφελος, και μετά τα φορτωνόμαστε παραπλεύρως σαν επιπλέον χαρτούρα .Αυτό λύνεται εύκολα με λίγη βούληση, που δεν έχει επιδείξη καμία κυβέρνηση ως τώρα, γιατί όλες ήταν άχρηστες.
Οι σταυροφόροι της ιδιωτικοποίησης  φαίνεται γουστάρουν που στο ιδιωτικό ελ. βενιζέλο πληρώνουμε τα πιο ακριβά τέλη αεροδρομίου πανευρωπαϊκός . Όλοι αυτοί σαν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας μόνο στο διαβαλκανικό πηγαίνουν, ενώ αν τους έχει γίνει διάρρηξη τρέχουν στο νονό της γειτονιάς να καθαρίσει. Τα παιδιά τους δε, μόνο σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια τα στέλνουν.  Σε αντίθεση με τους δημόσιους οργανισμούς, δεν επιδεικνύουν κανένα ζήλο να καταγγείλουν μία ιδιωτική εταιρία ή καρτέλ αυτών που δεν λειτουργούν σωστά ή είναι προβληματικές ή κλέβουν ασύστολα πόσο μάλλον να πουν για προβληματικό ιδιωτικό τομέα στο σύνολο. Το  tελευταίο θα ήταν άδικο ,όπως άδικες είναι και οι παραπάνω επιθέσεις  των ιδιωτικολάγνων απέναντι σε όλο τον κρατικό μηχανισμό .
Για μία οργανωμένη κοινωνία χρειάζεται ένα αποτελεσματικό κράτος να παρέχει τα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της . ¨Οταν  μπαίνει σε μια υπηρεσία το κέρδος ως πρωταρχικός σκοπός, τότε αυτή μπορεί να μην λειτουργήσει σωστά. Πχ ένα  δημόσιο νοσοκομείο θα είναι πάντα ελλειμματικό, είναι πολύ λογικό, αρρώστους θεραπεύει δεν πουλάει λαχνούς, δεν έχει την κερδοφορία ως σκοπό. Ότι είναι δημόσιο είναι κοινό, όλων,  και ότι είναι ιδιωτικό ανήκει σε λίγους, και πιστέψτε με δεν θα είσαστε εσείς οι λίγοι, αυτοί ήδη υπάρχουν . Αν το νερό γίνει 100% ιδιωτικό, θα μπορούν να στο κόβουν όποτε γουστάρουν γιατί θα είναι δικό ΤΟΥΣ .

υγ στα αγγλικά ο ηλίθιος λέγεται idiot , ετυμολογικά προέρχεται από το ιδιώτης ;)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου