Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Είναι αυτό "ρατσισμός";



Όταν ένας άνθρωπος εμφανώς δεν μπορεί να κυβερνήσει ούτε το ίδιο του το σώμα, νομίζω είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει απολύτως τίποτα, πόσο μάλλον μια ολόκληρη χώρα. Όταν το πρόβλημα μάλιστα έχει και ψυχολογικές προεκτάσεις είναι αστείο π.χ να λέγαμε πως ένας εθισμένος στην ηρωίνη θα μπορούσε να γίνει καλός... πρωθυπουργός. Είναι λογικό να το έχεις ρίξει στο όπιο και να είσαι και καρδιοχειρουργός;


Ένας φίλος μας είπε "ρατσιστές" επειδή λέει κάνουμε ρατσιστικά σχόλια για τον Πάγκαλο. Εγώ θα έλεγα μάλλον πως αν ο οποιοσδήποτε θέλει να φορέσει ένα ζευγάρι κέρατα και να βγει στο δρόμο, είναι δικαίωμά του. Αν ο κόσμος όμως πει "να ο κερατάς" επίσης είναι δικαίωμά τους. Δεν είναι αυτό "ρατσισμός".

Λοιπόν ο Πάγκαλος αρχικά πρέπει να μπει σε καμιά κλινική μαζί με τον Βενιζέλο για να γιατρευτούν και κατόπιν αν θέλουν ας ασχοληθούν με την πολιτική κι όχι να ανακατεύουν τις ζωές μας με την αρρώστια τους. Το ίδιο θα έλεγα αν ήταν αλκοολικοί ή πρεζάκηδες, δεν έχει καμία διαφορά. Είναι πρόβλημα υγείας και ψυχολογικό πρόβλημα (εθισμός). Και ναι, είναι λογικό κάποιος που μισεί τον ίδιο του τον εαυτό να μισεί κάθε άλλη ανθρώπινη ύπαρξη. Είναι δυνατόν να ενδιαφέρεσαι για την κοινωνία όταν ο ίδιος έχεις τάσεις αυτοκαταστροφής;
Εκτός βέβαια ότι δεν έχουν κανένα μέλλον. Κάποιος με το ένα πόδι στον τάφο είναι κωμικοτραγικό να μιλά και να καθορίζει το μέλλον των 17χρονων. Αρκετά με τους αρρώστους. Ας παίξουν με τίποτε άλλο.
Το βρήκα! Ας πιάσουν καμιά ΔΟΥΛΕΙΑ! (δουλειά-κίνηση-κάψιμο θερμίδων-απασχόληση του μυαλού με κάτι άλλο εκτός από το ψυγείο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου