Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ο ρόλος του Πρωθυπουργ-ούΠικραμένου και η παραχώρηση της παραλίας με υπογραφή Τσοχατζόπουλου



Απάντηση, παραθέτοντας παράλληλα όλο το ιστορικό, δίνει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, με αφορμή δημοσιεύματα με τίτλο «Διέταξε 24ωρη κράτηση του Φιλίππου ο νέος Πρωθυπουργός». Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος, ο τότε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και σημερινός υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, σε δίκη για την παραχώρηση από το κράτος-Άκη Τσοχατζόπουλο της παραλίας Κιτέζας,
αντέδρασε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος να διατάξει την κράτησή του. Ωστόσο, λίγο αργότερα, με αφορμή τη διάσταση που πήρε το θέμα στα Μέσα, αναίρεσε.

Η ΔΗΛΩΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ
όπως το περιγράφει ο Π. Φιλίππου
«Πριν από τέσσερα χρόνια συζητιόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή που είχε καταθέσει ο πρώην Δήμος Καλυβίων για τη σκανδαλώδη παραχώρηση του τότε υπουργού Ανάπτυξης κ. Άκη Τσοχατζόπουλου προς το Grand ResortLagonissi της παραλίας της Κιτέζας με τίμημα 15.000€ ετησίως.
Η εισήγηση προς το ΣτΕ ήταν ότι νόμιμα είχε γίνει η παραχώρηση της παραλίας και ότι παράνομα ο Δήμος απέτρεπε την εγκατάσταση του μισθωτή και το κλείσιμο της παραλίας. Ο Δήμαρχος τότε σηκώθηκε όρθιος και αντέδρασε δηλώνοντας: «ποτέ δε θα επιτρέψουμε να ξεπουληθεί η παραλία μας». Τότε ο πρόεδρος του ΣτΕ κ. Παν. Πικραμμένος διέταξε την κράτηση του Δημάρχου, ο οποίος οδηγήθηκε με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομίας στο υπόγειο του ΣτΕ προκειμένου να μεταφερθεί στο Μεταγωγών. Επειδή, όμως, σε λιγότερο από μια ώρα το θέμα άρχισε να παίρνει μεγάλη δημοσιότητα και άρχισαν να καταφτάνουν στο σημείο τα ΜΜΕ, ο κ. Πικραμμένος έδωσε εντολή να πάψει η δίωξη του Δημάρχου και να αφεθεί ελεύθερος ο κ. Φιλίππου, αναλογιζόμενος προφανώς το πολιτικό κόστος.
Και αυτό το συμβάν είναι ενταγμένο στον πολύχρονο αγώνα που δίνει ο Δήμος για ελεύθερες παραλίες, αγώνας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και που αναμένεται να ενταθεί ειδικά αυτήν την περίοδο που έχει δρομολογηθεί η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και το ξεπούλημα της πατρίδας μας. Στον αγώνα αυτό σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου