Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Παπαρήγα: Να πούμε ότι δεν σεβόμαστε τις δεσμεύσεις





Η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι «οι εθνικές δεσμεύσεις σημαίνει δύο μνημόνια, δανειακή σύμβαση, εφαρμοστικοί νόμοι, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών»

Την αντίθεσή της στην τήρηση των εθνικών δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές εξέφρασε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά από τη συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

Όπως είπε μετά από τις εκλογές αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι «δεν δεσμευόμαστε με τις δεσμεύσεις που υπάρχουν ως τώρα, δεν τις σεβόμαστε, δεν θέλουμε να τις τηρήσουμε», εκτιμώντας ότι οι οποίες τροποποιήσεις γίνουν δεν θα αφορούν καθόλου την ανακούφιση των εργαζομένων. Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «οι εθνικές δεσμεύσεις σημαίνει δύο μνημόνια, δανειακή σύμβαση, εφαρμοστικοί νόμοι, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Σημείωσε ακόμη ότι στόχος είναι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ, τονίζοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως «θα ήθελαν εξαιρετικά αποδυναμωμένο το ΚΚΕ, που θα μετατραπεί σε μια 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε το λαό να σκεφτεί πολύ σοβαρά τι θα συμβεί από τη 18η Ιουνίου και μετά, συμπληρώνοντας πως ο χειραφετημένος λαός πρέπει να κοιτάξει λίγο πιο μπροστά και να είναι αποφασισμένος να παλέψει.

Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι υπάρχουν δύο εκδοχές: α) να υπάρξει πιστωτικό γεγονός και να διωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ ή να υπάρξει ευρωζώνη των Βαλκανίων β) να υπάρξει νέο κούρεμα που θα φθάσει έως το 90% του χρέους, με νέες δεσμεύσεις, καταλυτικές για το λαό.

Αναφερόμενη στα αποτελέσματα της συνόδου του G8 σημείωσε ότι η δήλωση Ομπάμα «όχι μόνο λιτότητα, αλλά και ανάπτυξη» μεταφράζεται ως «ανάπτυξη με λιτότητα».

Επιπλέον, σχολίασε ότι ο Φρανσουά Ολάντ που παρουσιάζεται ως «ο πρώτος φιλέλληνας» «ήδη τα μασάει και ήδη τροποποιεί τις δεσμεύσεις του» και εκτίμησε ότι στη σύνοδο του Ιουνίου «βεβαίως δεν θα πει τα ίδια».

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου