Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Οξύτατες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Βενιζέλου -> Κατηγορεί για συνομωσία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ



 

H δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην οποία υπογράμμισε ότι το κόμμα του, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ έχουν συμφωνήσει για τον σχηματισμό κυβέρνησης με διετή ορίζοντα και με στόχο την παραμονή της χώρας στο ευρώ ενώ αναμένουν την απάντηση του κ.Τσίπρα, εξόργισε τους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την πρώτη, ανεπίσημη αντίδραση, από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι τα τρία κόμματα άλλα έλεγχαν δημόσια και άλλα έκαναν...

στο παρασκήνιο ενώ από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκύπτει ότι έχει γίνει διετής συμφωνία και τώρα καλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να προστρέξει στην εφαρμογή της.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όλο το διάστημα των διερευνητικών εντολών έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εφαρμογής του Μνημονίου ενω άφηναν αιχμές κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη , λέγοντας ότι ενώ προγραμματικά έχει συμφωνήσει σε όλα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αναζητεί ένα πολιτικό άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι πιθανότατα θα σχηματιστεί κυβέρνηση των τριών κομμάτων, αλλά η κυβέρνηση αυτή δεν θα αντέξει, κάτω από τη λαϊκή πίεση.

Από iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου