Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Φίλοι μου μια ιστορική αναδρομή για να σας φρεσκάρω την μνήμη λίγο...


...και διηγώντας τα να κλαίς ή να ...γελάς !
Ερχόμουν με τα μάτια πρησμένα , κόκκινα , να τρέχουν τα δάκρυα ποτάμι από τα χημικά του…θανάτου, θα εκδικηθούμε μου έλεγε ένας 40 χρονος απολυμένος με τρία παιδιά…λες του έλεγα !


Ο Μαγαζάτορας που έκλεισε το μαγαζί του και βγήκε στις πλατείες για κάτι καλύτερο ….την ώρα που ψήφιζαν το αλήστου μνήμης ‘’…ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ…’’, μουρμούριζε κοντανασαίνοντας …θα σας εκδικηθούμε , θα έρθει η ώρα σας κλέφτες !
Ποιος δεν θα ξεχάσει τα χημικά του Παπουτσή στην Έκθεση Θεσσαλονίκης , τώρα θέλουν …οικονομική κυβέρνηση …, τα ξεχάσανε φαίνεται ,ο λαός της Θεσσαλονίκης πήρε την πολυπόθητη ‘’εκδίκηση’’, θυμόσαστε εκλεκτοί μου φίλοι , φίλες . Φουλ τα καπνογόνα , τα επικίνδυνα χημικά που μας έκοβαν την ανάσα μας…νερό φώναζε ένα κορίτσι 18 χρονη φοιτήτρια από το πολυτεχνείο όπου πήρε την παρέα της και ήρθε να διαδηλώσει που ; μα στις πλατείες ! Σύνταγμα , Λ. Πύργο , σε όλη την Ελλάδα μας ! Τώρα θα γκρεμιστεί η κυβέρνηση , άντε αύριο , άντε μεθαύριο , ούρλιαζαν οι κυβερνώντες έχουμε την ‘’ πλειοψηφία ‘’ έλεγαν για να παρηγορηθούν ! Έτριβαν τα χέρια τους από βαθιά ικανοποίηση οι Διεθνείς τοκογλύφοι που βρήκαν συμμάχους για να τριπλασιάσουν τα χρήματα τους ΜΕ ΤΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ και ας ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΝΝΑΣ…καθαρίστριας (με δύο κούκλες άνεργες και αριστούχες η μία από πολυτεχνείο και η άλλη υπέρ αριστούχα στο φιλολογικό τμήμα ΑΠΟ 780 ΕΥΡΩ ΣΤΑ 380 ΕΥΡΩ …)
Και έρχονται οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ του πασοκ και της ΝΔ και ζητούν ‘’οικουμενική ‘’ κυβέρνηση . ΘΡΑΣΟΣ !
Ποιος δεν θυμάται τα : κλέφτες …κλέφτες …κλέφτες …ψεύτες ! ΗΧΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !Τζάμπα πας στις πλατείες μου έλεγαν κάποια γαλαζοπράσινα ΣΤΟΙΧΕΙΑ , τίποτε δεν θα γίνει ! Θα εκδικηθούμε έλεγα από μέσα μου , θα έρθει μια μέρα ….άλλη, από την σημερινή!
Οι αγώνες δεν δίνονται στα πεζοδρόμια και στις πλατείες μας έλεγαν κάποια κομματόσκυλα ! Τι έλεγε, η/οι σημερινή/οι …βρεγμένη/ες γάτα/ες Βενιζέλος , Παπουτσής , Χρυσοχοϊδης ‘’ δεν μας ‘’αγγίζουν’’ οι πλατείες να ‘’σώσουμε την Ελλάδα θέλουμε’’ …την σώσανε …βλέπεις ,ελάτε να μας πείτε τις προτάσεις σας να το συζητήσουμε ‘’δημοκρατικά ‘’ μας έλεγαν και μετά , σε λίγο ακούγονταν οι κρότοι οι εκκωφαντικοί από τα θανατηφόρα χημικά….ομίχλη παντού , οσμή θανάτου και τρόμου παντού ! Υπουργέ ,Πρόεδρε τι έγινε διαλύθηκε το..πλήθος στην πλατεία , μείνε ήσυχος Πρόεδρε , τίποτε δεν ήτανε , να κάτι ‘’αλήτες ‘’ είναι και διαλυθήκαν …επιτυχώς και ειρηνικώς …φανταστικός διάλογος αλλά μάλλον πέρα για πέρα αληθινός;
ΣΑΚΑΤΕΨΑΝ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ, ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ,προδότες ,αλήτες , δολοφόνοι φώναζε το πλήθος που τον συνόδευε τον ΓΛΕΖΟ στις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα.
Ανάσα δεν μπορούσαμε να πάρουμε , φτύναμε αίμα και ρίχναμε δάκρυα όχι χαράς άλλα… αγανάκτησης , εξαγρίωσης και θυμού …
Παίρναμε τις οικογένειες μας , πάμε στις πλατείες να ζητήσουμε ‘’κάτι’’ για τις επερχόμενες γενιές , εμείς έτσι και αλλιώς χαμένοι είμαστε …
Τα σπρέι , τα χημικά , φουλ επίθεση διέταζε ο επικεφαλής των ΜΑΤ ,
Οι αξέχαστες μούντζες στην πλατεία συντάγματος έρχονται στην θύμηση μου , τσακίστε , διαλύστε τους αγανακτισμένους ,ρίξτε χημικά , μούντζες τις οποίες κάποιοι ψευτοκουλτουριάρηδες μας χλεύαζαν και μας ειρωνεύονταν , οι πλατείες δεν λύνουν το…πρόβλημα έλεγαν οι λαλίστατοι ! Να όμως που οι πλατείες έλυσαν το πρόβλημα της …κάλπης και τσάκισαν τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ πασοκ ! Ο τροχός… γύρισε και έθαψε τους προδότες .
Στο Λευκό Πύργο πηγαίναμε κάθε μέρα , να διαδηλώσουμε και ζητούσαμε κάτι καινούργιο , κάποια ανατροπή…ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΦΩΝΑΖΑΜΕ !
Στην πλατεία , οι αγανακτισμένοι διαμαρτύρονται για τα άδικα μέτρα του θανάτου , τα χαράτσια σε όλους ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης .
Έχω πολλά φίλοι μου ΑΚΟΜΗ να σας εξιστορήσω …
ΟΙ ‘’ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ’’ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ………..ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ !!! ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ.

Υ.Γ.
Όλα τα παραπάνω τα αφιερώνω σε αυτούς που έτρεχαν στις πλατείες με τις οικογένειες τους , στους ‘’ αγανακτισμένους ‘’, όπου οι αγώνες μας δεν πήγανε χαμένοι και ας είχαμε τον χλευασμό των περισσότερων τηλεοπτικών σταθμών των εφοπλιστών και των καραβοκύρηδων, και μερικών ‘’κουλτουριάρηδων’’ (σιγά μην φοβηθώ να το …πω!).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου