Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Έκοψαν το γιαούρτι σε ασθενείς λόγω κρίσης!



 

Λόγω έλλειψης χρημάτων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, διέκοψαν από τους ασθενείς, την πιο υγιεινή διατροφή που χρησιμοποιούν οι γιατροί …το γιαούρτι!



Ακούγεται εξωπραγματικό κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Την απίστευτη αυτή αποκάλυψη, την έκανε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Δημήτρης Κατσιφαράκης στον Γιάννη Συνάνη, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του «Αρχιπελάγους».

Ο κ. Κατσιφαράκης βλέποντας ότι το ταμείο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης είναι άδειο και οι προμηθευτές δεν μπορούν πλέον να τροφοδοτούν το ίδρυμα, ενώ τους οφείλονται αρκετά ποσά, ζήτησε από τους γιατρούς, αλλά και από όλο το προσωπικό του Βοστάνειου Νοσοκομείου, να κάνουν «αιματηρές» οικονομίες, σε όλους τους τομείς.

Βλέποντας μάλιστα ότι δεν μπορεί να προμηθευτεί ούτε την πιο απλή και υγιεινή διατροφή των ασθενών που είναι το γιαούρτι, αποφάσισε να διακόψει την σύτιση των ασθενών !!!

Ο κ. Κατσιφράκης δήλωσε στον Γιάννη Συνάνη, ότι κανονικά το Νοσοκομείο, έχει λογιστικό πλεόνασμα 5.000.000 περίπου ευρώ.

Δυστυχώς όμως αυτά είναι σε άλλα χέρια, αφού τους οφείλονται από Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ και το Υπουργείο Υγείας, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές ανάγκες του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. 



Η δραματική αυτή αποκάλυψη έγινε λίγες ώρες αφού οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, είχαν στείλει ανακοίνωση στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, κρούοντας τον «κώδωνα του κινδύνου», για το οικονομικό πρόβλημα του ιδρύματος και ανέφεραν:

«Συμπολίτες και συμπολίτισσες της Λέσβου, είναι βέβαιο πως η σημερινή οικονομική και όχι μόνο κατάσταση, προϊόν των μέχρι σήμερα κυβερνητικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, αλλά και του μνημονίου αποσάθρωσαν τις δομές υγείας και τους κοινωνικούς ιστούς, έχουν φθάσει το ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ
Νοσοκομείο στα οικονομικά του ΟΡΙΑ.

Στο σημείο αυτό, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και η διοίκηση του Νοσοκομείου πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη και ορθή λειτουργία του ιδρύματος, προς όφελος όλων των πολιτών που χρήζουν την αρωγή του.

Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο της Υγείας έχουν ως αποτέλεσμα την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου και την έλλειψη υλικών πρώτης ανάγκης, που καθιστούν αδύνατη την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος. 

Πρέπει ΑΜΕΣΑ να γίνουν διαβήματα από την Διοίκηση του ιδρύματος, προς τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο μας και αυτό να γίνει το γρηγορότερο δυνατό ώστε να μην φθάσουμε σε σημείο να μην μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς συμπολίτες μας. 

Δεν είναι δυνατόν να είναι απλήρωτες εδώ και καιρό οι εφημερίες και οι υπερωρίες των ιατρών και των
νοσηλευτών, αλλά από την άλλη πλευρά ούτε οι προμηθευτές ντόπιοι και μη, οι οποίοι τόσο καιρό κρατούν στις πλάτες τους τα Νοσοκομεία όλης της χώρας, ουσιαστικά χρηματοδοτώντας τα αφού
έχουν να πληρωθούν εδώ και μήνες. 

Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου προς όλους τους αρμοδίους. Πρέπει οπωσδήποτε να περικοπούν δαπάνες από αλλού (π.χ. εξοπλιστικά κονδύλια, κλπ.) και να δοθούν στην Υγεία και στην Παιδεία. Χωρίς δωρεάν Παιδεία και Υγεία μιλάμε για έλλειψη πολιτισμού πρώτα από όλα, σε μια χώρα που γέννησε
την ιατρική, την παιδεία και τον πολιτισμό. 

Σε αντίθετη περίπτωση, αναφορικά με όλα τα παραπάνω, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να το κρατήσουμε στη ζωή και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αυτόν εγκαταλειμμένο, ακριτικό τόπο. 

Τέλος, σας ενημερώνουμε, πως προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους ασθενείς και οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια. Τα χειρότερα όμως έρχονται…»

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου
Μυτιλήνης

Πηγή: lesvosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου