Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Έκαναν οίστρο της ζωής το φόβο του θανάτου. (Κι αυτό σωστό)!





Τελικά κοιτάζοντας το ως αμέτοχος παρατηρητής, έχει πολύ πλάκα να βλέπεις τους εντεταλμένους δημοσιογραφίσκους να είναι πολύ θυμωμένοι με τα αποτελέσματα των εκλογών.


Κι εκρήγνυνται γιατί η Χρυσή Αυγή κατάφερε να συγκεντρώσει τέτοιο αξιόλογο ποσοστό. Προφανώς κανείς τους δεν είχε σκεφτεί το κλίμα τρόμου και πανικού που δημιουργούσαν στους πολίτες με τα δακρύβρεχτα μακροσκελή ρεπορτάζ εναντίον των αλλοδαπών στο κέντρο της πόλης. Μετονόμαζαν την πρωτεύουσα Αθηναμαμπάντ ή Αθηνακιστάν, χωρίς να συλλογιστούν πως αυτή, η κατά πολλούς έξυπνη απόδοση της κατάστασης στο κέντρο, έβαζε τα πρώτα θεμέλια για τη «μεγαλειώδη» επιτυχία των εξτρεμιστικών κινήσεων.

Αλλά προφανώς κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατακόρυφη αύξηση της δημοτικότητας των Χρυσαυγητών. Γιατί όσο εσείς διαφωνούσατε στα παράθυρα και προσπαθούσατε να αποδείξετε/εκβιάσετε τους πολίτες πως χωρίς την παρουσία σας στην εξουσία η Ελλάδα θα βουλιάξει, εκείνοι έτρεχαν σε φτωχογειτονιές και βοηθούσαν ανήμπορους, ανυπεράσπιστους, κυρίως, ηλικιωμένους συμπολίτες μας να προστατεύσουν τις περιουσίες και τις ζωές τους. Γιατί όσο εσείς χρησιμοποιούσατε τις δεκάδες χιλιάδες αστυνομικών της Ελληνικής Αστυνομίας, σκοπός της ύπαρξης των οποίων είναι η προστασία των πολιτών, εκείνοι κυκλοφορούσαν άφοβα, ελεύθεροι στους δρόμους και με τον ένα ή άλλο τρόπο «βοηθούσαν» τους αδυνάμους και συγκέντρωναν ψήφους.

Και φυσικά συνέβαλε η περίσσια πλύση εγκεφάλου, στην οποία εσείς καθημερινά υποβάλατε στους τηλεθεατές σας, και η δημιουργία «αλλοδαποφοβίας». Αντί να μαθαίνετε στα μικρά παιδιά να ενδιαφέρονται να γνωρίσουν ό,τι καινούργιο και ξένο προς εκείνους, να ανακαλύπτουν τις διαφορές, τις ομοιότητες, τα θετικά κι αρνητικά και να τα δέχονται ή απορρίπτουν ανάλογα με το συναίσθημα που θα τους δημιουργεί η διαδικασία της γνώσης, εσείς αντιθέτως τους διδάσκετε (και τώρα με μεγαλύτερη λύσσα και οργή, μιας και νομιμοποιήθηκε με 21 παρουσίες στα πιο επίσημα έδρανα) να φοβούνται, να τρομάζουν, να αρνούνται να μάθουν τι συμβαίνει έξω από τα σύνορά τους, να εθελοτυφλούν και να στρουθοκαμηλίζουν...

Ελπίζω όμως να σας γίνει μάθημα το πάθημά σας αυτή τη φορά. Η επιτυχία έγκειται στην αμεσότητα, την απλότητα, την έντονη παρουσία στις γειτονιές, τους δρόμους, τις πλατείες, τα μικρά απλά συνοικιακά καφενεδάκια....

Ξέρετε εκεί στην Εκάλη, το Ψυχικό, το Πόρτο Ράφτη και τη Γλυφάδα φυσάει άλλος αέρας, διαφορετικός, που δυστυχώς, για όλους μας, αλλά κυρίως για εσάς «παιδιά του λαού», φτάνει φιλτραρισμένος και ελεύθερος από φτώχεια, πείνα, πόνο. Αν βγαίνατε κι εσείς στους δρόμους του Πειραιά, των Καμινιών, του Ρέντη κύριοι υποψήφιοι των μεγάλων δυνάμεων, θα βλέπατε την πραγματικότητα των πολύπαθων εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, φτωχών και δυστυχισμένων συμπολιτών σας. Και ίσως, αντί για τους 21 των άκρο-άκρο-δεξιών εξτρεμιστών, να παίρνατε εσείς τις θέσεις τους και να αποφεύγαμε τις εικόνες ντροπής τύπου «εγερθείτε στην είσοδο του αρχηγού, εγερθείτε ή αποχωρήστε από το χώρο».

Οπότε πριν βιαστείτε να κατατάξετε την αρνητική κι απογοητευτική για εσάς ψηφοφορία των Ελλήνων στα πλαίσια της αντίδρασης και της τιμωρίας, σκεφτείτε τι κάνατε εσείς για να δείξετε πως νοιάζεστε και κατανοείτε...

Δυστυχώς για εσάς, οι πολυτελείς προεκλογικές συγκεντρώσεις, οι πανάκριβες πολιτικές διαφημίσεις και τα λουξ εστιατόρια όπου γευματίζατε, δε συγκίνησαν το λαουτζίκο... Και ευτυχώς για εμάς τους υπόλοιπους, ο λαουτζίκος τελικά αποδείχτηκε ΛΑΟΣ ενωμένος, δυνατός και συνειδητοποιημένος με ισχυρότατη μνήμη. Δύο μνημόνια ήταν αρκετά να βοηθήσουν το μέσο Έλληνα να λυτρωθεί το σύνδρομο «της μνήμης χρυσόψαρου»...

Ο καιρός της λήθης πέρασε στο παρελθόν, εκεί που ανήκουν οι μικροπολιτικές σας δηλώσεις και κινήσεις. Αν δε μπορείτε να προσαρμοστείτε στη νέα ιστορία που γράφεται ενώ μιλάμε, τότε λυπούμαστε αλλά μάλλον πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την απόσυρσή σας από την πολιτική σκηνή. Κι αν βιαστείτε, πού ξέρετε, μπορεί και να πετύχετε καλύτερη τιμή. Κάτι πήρε το αφτί μου σε μια διαφήμιση, 3.000 ευρώ έκπτωση στο καινούριο σας όχημα αν μπείτε σε σχήμα απόσυρσης... Μη το αμελείτε, σπεύσετε να περισώσετε ότι προλαβαίνετε άλλοτε λυτρωτές της πατρίδας.

Όσο για εσάς, εγκάθετοι κι αδέκαστοι κύριοι δημοσιογράφοι, καλό θα ήταν να ρίξετε τις μάσκες και να επιζητήσετε πλέον δουλειά στα υπόλοιπα των πολιτικών γραφείων των κομμάτων σας. Όπως επίσης θα μπορούσατε να επιστρέψετε τους αστυνομικούς, που ο λαός πληρώνει, πίσω στο λαό. Μη φοβάστε για τους εαυτούληδές σας. Κινηθείτε ήσυχα κι η εξτρεμιστική ακροδεξιά σας προστατεύει... Συμβάλατε στην αύξηση της δημοτικότητάς τους, νομίζω θα σας το χρωστάνε χάρη και θα σας το ανταποδώσουν με ιδιαίτερη περιποίηση.

Και θα συμφωνήσω με τον ποιητή, που αν ακόμη ζούσε, τότε μάλλον θα ξανάλεγε:
«Θεέ! Ο καύσων αυτός χρειάζεται για να υπάρξη τέτοιο
φως! Το φως αυτό χρειάζεται, μια μέρα για να γίνη μια δόξα
κοινή, μια δόξα πανανθρώπινη, η δόξα των Ελλήνων, που
πρώτοι, θαρρώ, αυτοί, στον κόσμον εδώ κάτω,
έκαμαν οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου