Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Σχολή Μωραΐτη: Διά θυροκολλήσεως και... mail η απόλυση του γυμνασιάρχη που στήριξε Γρηγορόπουλο και Ρωμανό

moraitis-thalassis-apolisi-email

Δεν απολύεται επί του παρόντος ο γυμνασιάρχης, καθώς το ΠΥΣΔΕ επιφυλάχθηκε να πάρει απόφαση τις επόμενες ημέρες.
Το ergasianet.gr έγραψε σε προηγούμενη ανάρτησή του για την απόλυση του γυμνασιάρχη της Σχολής Μωραΐτη, Γιώργο Θαλάσση, αναρωτούμενο εάν γίνεται επειδή υποστήριξε τόσο τονΑλέξανδρο Γρηγορόπουλο όσο και το Νίκο Ρωμανό – ανάλογη προσπάθεια είχε γίνει και πριν από δύο χρόνια, όταν τότε ο γυμνασιάρχης υποστήριξε τον τελευταίο (ΕΔΩ το σχετικό θέμα). Η απόλυσή του έγινε στα μουλωχτά, ύπουλα, διά θυροκολλήσεως και του γνωστοποιήθηκε από το αρμόδιοδικηγορικό γραφείο Χοϊδά μέσω email (φωτογραφία).

Πάντως, το μεσημέρι συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ Β' Αθήνας για το θέμα της απόλυσης του γυμνασιάρχη, και -σύμφωνα με τις πληροφορίες του alfavita.gr- το όργανο επιφυλάσσεται να απαντήσει τις επόμενες μέρες. Αυτό σημαίνει πως δεν απολύεται μέχρι στιγμής μέχρι την απόφαση του ΠΥΣΔΕ (ανάλογα τι θα αποφασίσει). Οι προτάσεις των αιρετών της ΟΙΕΛΕ προς το ΠΥΣΔΕ ήταν να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απόλυση του γυμνασιάρχη. Παρόλαυτα, η πρόταση των αιρετών της ΟΙΕΛΕ δεν έγινε δεκτή από το ΠΥΣΔΕ.
Η απόλυση αυτή γίνεται με βάση την τελευταία ρύθμιση που έκανε πρώην υπουργός ΠαιδείαςΚωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, με βάση την οποία οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων μπορούσαν να κάνουν αναιτιολόγητες απολύσεις. Ακόμα και η απόλυση να ισχύσει, ο νόμος λέει πως η θητεία του γυμνασιάρχη είναι ενός έτους. Στην περίπτωση που απολυθεί μεσούσης της σχολικής χρονιάς, η πράξη είναι παράνομη και καταχρηστική. Ο τωρινός υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος -σύμφωνα με τις πληροφορίες του alfavita.gr- θα παραινέβαινε για το θέμα, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα.
Κύρια επιχειρήματα του δικηγορικού γραφείου, που κοινοποίησε την απόλυση, είναι πως δεν πρέπει να υπάρχει κρατική εποπτεία στις απολύσεις και ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει πλήρη εποπτεία σε αυτές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την απόλυση του γυμνασιάρχη, είναι αυτό που είχε αναλάβει την απόλυση της καθηγήτριας που είχε μονογράψει την κόλλα του υιού Σαμαρά στο κολλέγιο Αθηνών.
http://ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-erg-oikonomia/11718-sxolh-mwraith-dia-thyrokollhsews-kai-mail-h-apolysh-toy-gymnasiarxh-poy-sthrikse-grhgoropoylo-kai-rwmano

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου