Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών: «Τιμή μας και καμάρι μας» η μήνυση ΖαρούλιαΜήνυση ενάντια στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) κατέθεσε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια. Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία η μήνυση αφορά το κάλεσμα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την τήρηση ενός λεπτού σιγή προς τιμή του Παύλου Φύσσα.

 

Πιο συγκεκριμένα η μήνυση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στης ΑΣΓΜΕ, αφορά την ανακοίνωση (Σεπτέμβρης 2014) μπροστά στον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που καλούσε μαθητές και εκπαιδευτικούς να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμή του Παύλου Φύσσα, και το δελτίο τύπου της ΑΣΓΜΕ (Οκτώβρης 2014) κατά της απόφασης του υπουργείου να διατάξει ΕΔΕ – μετά από ερώτηση που κατέθεσε και πάλι η Ελένη Ζαρούλια στη βουλή – και καλούσε σε απολογία δ/ντες και εκπαιδευτικούς της Κεφαλλονιάς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συνομοσπονδίας.

«Τιμή μας και καμάρι μας!» είναι η απάντηση της Συνομοσπονδίας για τη μήνυση. «Πρόκειται για άλλη μια απόδειξη ότι το φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα βλέπει σαν εχθρό τους φορείς του κινήματος των γονιών, που αγωνίζονται για να μπορούν όλα τα παιδιά να μορφώνονται, να έχουν ασφαλή και σύγχρονα σχολεία, να μην είναι εξαθλιωμένα και νηστικά» σημειώνει η ΑΣΓΜΕ.

«Δεν μας φοβίζουν οι διώξεις και η τρομοκρατία! Συνεχίζουμε. Για την παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να μην περάσει το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού στα παιδιά μας. Επιμένουμε στον στίχο του ποιητή: Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον» καταλήγει η ανακοίνωση. 
http://tvxs.gr/news/ellada/minysi-zaroylia-sti-synomospondia-goneon-mathiton-gia-tin-enos-leptoy-sigi-pros-timin-to

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου