Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ο πιστολέρο του Ωραιοκάστρου

 
Σοκάρει τη κοινή γνώμη η επίθεση με την απειλή όπλουπου δέχθηκαν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ στη περιοχή του Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη. Η επίθεση που έγινε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, από τον Στυλιανό Ιωαννίδη πρώην Πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό αλλά η ακραία έκφανση μιας ακροδεξιάς ρητορικής που συντηρείται και αναπαράγεται στους κόλπους της γαλάζιας παράταξης.

Ποιος όμως είναι ο άνδρας που σήμερα δεν δίστασε να εξυβρίσει τους εργαζόμενους, να καταφερθεί εναντίον των παιδιών με ρατσιστικές αναφορές για την καταγωγή τους χαρακτηρίζοντας τους «αλήτες Πακιστανούς» και λέγοντας ότι «έχει βαρεθεί να πληρώνει με τους φόρους του αυτούς τους βρωμιάρηδες» ενώ έβγαλε περίστροφο δηλώνοντας «είμαι χειρότερος από τους χρυσαυγίτες»;

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Στυλιανό Ιωαννίδη, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, κατά την εκλογή του οποίου το 2005 ακόμα και μέλη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ τον κατήγγειλαν για “μαφιόζικες μεθόδους” ενώ το θέμα είχε φτάσει μέχρι και στον Ευ. Μεϊμαράκη.

Το θέμα είχε αναδείξει η εφημερίδα “Τα ΝΕΑ” με δημοσίευμα στο οποίο ανέφερε πως “οι προεδρικές εκλογές στις 7 Ιουνίου 2005 με τις οποίες ανανεώθηκε για μια ακόμη τριετία η θητεία του κ. Στυλιανού Ιωαννίδη, στελέχους της Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ στο Ωραιόκαστρο, σημαδεύτηκαν από έναν εμφύλιο της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ”.

“Ο κ. Ιωαννίδης υποστηρίζει ότι οι ΔΑΠίτες της "άλλης όχθης", είναι "αιώνιοι φοιτητές" άνω των 30 οι οποίοι φοβήθηκαν ότι θα έχαναν τα προνόμιά τους. Εκείνοι από τη πλευρά τους μιλούν για "μαφιόζικες μεθόδους" καθώς τρεις τουλάχιστον από τους φοιτητές- εκλέκτορες της ΔΑΠ που είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους στην επανεκλογή του κατήγγειλαν στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους ότι δέχθηκαν σειρά απειλητικών τηλεφωνημάτων από ανθρώπους που συστήνονταν ως ...μέλη της ρωσικής μαφίας”, αναφέρουν τα Νέα.

“Αν πας τη Κυριακή να ψηφίσεις, Θα σου κόψω τα πόδια", είπε σε έναν εκ των εκλεκτόρων ένας "άγνωστος" στο τηλέφωνο”, λέει το ρεπορτάζ.

Μάλιστα το θέμα δεν σταμάτησε εκεί καθώς ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ν. Κωνσταντινίδης έστειλε ενημερωτικό σημείωμα στον τότε γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκη και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κ. Καραμανλή, Κ. Σταϊκούρα με το οποίο κατήγγειλαν τον κ. Ιωαννίδη ότι "χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για το σχηματισμό ομάδας πραιτωριανών από φοιτητές και αποφοίτους για τον έλεγχο των εκλεκτορικών σωμάτων".

Από τη πλευρά του την ημέρα της εκλογής του ο κ. Ιωαννίδης μήνυσε έξι φοιτητές της ΔΑΠ με την κατηγορία της ελαφράς σωματικής βλάβης ενώ μήνυση εναντίον του είχε καταθέσει φοιτητής που τον κατηγορεί για υβριστική επίθεση.

Τα "Νέα" μάλιστα στο φύλλο της 25-26ης Φεβρουαρίου 2006 δημοσίευσαν και απομαγνητοφώνηση ηχογραφημένης συνομιλίας του κ. Ιωαννίδη με φοιτητή του ΤΕΙ στην οποία αναφέρει:

"Θέλουμε να μας βοηθήσεις για να σε βοηθήσουμε και εμείς...Η πόρτα μου είναι ανοικτή και στις σπουδές να σε διευκολύνουμε και να τελειώσεις γρήγορα, δουλειά αν θέλεις να σου βρούμε αν δεν έχεις άλλη λύση, και μεταπτυχιακό να σε βοηθήσουμε να κάνεις”, ενώ δεσμεύεται να του περάσει τα μισά εκ των 13 μαθημάτων που χρωστάει αρκεί όπως λέει “να γράψεις κάτι”.

Με μια μικρή αναδρομή στο βίο και τη πολιτεία του κ. Ιωαννίδη μπορεί κάποιος ακόμη να τον συναντήσει και ως συνεργάτη της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα μπορεί κανείς να τον συναντήσει και στη θέση του διορισμένου συμβούλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Τομέα Μακεδονίας και Θράκης, επί κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_26.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου