Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Μια «χρυσή» προεκλογική παρέμβαση - Άδεια δόμησης στην «Ελληνικός Χρυσός»... διατάσσει ο υπηρεσιακός υπουργός
Η αδειοδότηση αφορά τη δόμηση του εργοστασίου
εμπλουτισμού που θέλει να λειτουργήσει η
«Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
«Κι αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πας». Για... ταγάρια φαίνεται ότι πέρασε τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ., Νίκος Ταγαράς, ζητώντας με επείγον έγγραφό του -και χωρίς να έχει αρμοδιότητα- από την Πολεοδομία του Δήμου Αριστοτέλη την έκδοση άδειας δόμησης στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Η απάντηση του δήμου; «Το έγγραφο πρωτοκολλήθηκε και θα εξεταστεί όταν έλθει η σειρά του».


Ο απίστευτος κ. Ταγαράς, μόλις λίγες μέρες πριν πέσει η μνημονιακή κυβέρνηση του κ. Σαμαρά που με τόσο ζήλο υπηρετεί, χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει, καθώς φαίνεται, ότι...

πλέον είναι «υπηρεσιακός», προσπάθησε να πιέσει για την έκδοση άδειας δόμησης στην «Ελληνικός Χρυσός»... από το παράθυρο.

Ετσι, πέραν της αλληλογραφίας τής «Ελληνικός Χρυσός» με τον δήμο και πέραν των απειλών υπαλλήλων της εταιρείας προς τον προϊστάμενο και τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας, έρχεται τώρα ο κ. Ταγαράς με δημόσιο έγγραφο να προωθήσει τα συμφέροντα της ιδιωτικής εταιρείας! Η αδειοδότηση αφορά τη δόμηση του εργοστασίου εμπλουτισμού που θέλει να λειτουργήσει η «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Επ’ αυτού, ο αντιδήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, εξήγησε στην «Εφ.Συν.»: «Σήμερα (σ.σ. χθες) λάβαμε το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού. Η Πολεοδομία είναι υπηρεσία και οφείλει πλήρη συμμόρφωση στους νόμους. Αυτό ακριβώς έχουμε κάνει. Εχουμε πρωτοκολλήσει το αίτημα έκδοσης αδείας της “Ελληνικός Χρυσός” και προχωράει κανονικά με τη σειρά του. Προηγούνται όμως άλλες υποθέσεις που έχουν παλαιότερο πρωτόκολλο, ορισμένες εκ των οποίων μάλιστα αφορούν πάλι την “Ελληνικός Χρυσός”. Δυστυχώς, με το υπάρχον προσωπικό δεν γίνεται πιο γρήγορα. Οπως είπα, η υπηρεσία τηρεί τη νομιμότητα».

Αναφορικά με την υπόθεση και την αίτηση αδειοδότησης της εταιρείας, ο εκπρόσωπος Τύπου της «Ελληνικός Χρυσός», Κώστας Γεργαντζής, δήλωσε στην «Εφ.Συν.»: «Το έγγραφο του κ. υπουργού δεν είναι υπόψη της εταιρείας. Ωστόσο, η άδεια που ζητά η “Ελληνικός Χρυσός” θα έπρεπε να έχει υπογραφεί από την Πολεοδομία από τις 13 Νοεμβρίου 2014. Δεν το έπραξε μέχρι τώρα και η εταιρεία θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της για να διαφυλάξει τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των περίπου 2 χιλιάδων εργαζομένων που εκπροσωπεί».

Νίκος Φωτόπουλος από efsyn
Άδεια δόμησης στην «Ελληνικός Χρυσός»... διατάσσει ο υπηρεσιακός υπουργός  
Aδεια δόμησης στην Ελληνικός Χρυσός από το... παράθυρο και μάλιστα την ύστατη στιγμή επιχειρεί να εξασφαλίσει η κυβέρνηση. Μετά τις απειλές στελεχών της «Ελληνικός Χρυσός» προς τον προϊστάμενο της πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη, έρχεται ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός και διατάσσει τους υπαλλήλους του δημοσίου να «τελειώσουν» την υπόθεση.   Συγκεκριμένα, με έγγραφο που δημοσιεύει το www.stokokkino.gr αποκαλύπτεται πως ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ταγαράς, διατάσσει χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, υπαλλήλους της Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη να χορηγήσουν άδεια δόμησης κτηριακών εγκαταστάσεων (για το εργοστάσιο εμπλουτισμού) στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις απειλές στελεχώς της εταιρίας που την περασμένη εβδομάδα πήγαιναν καθημερινά στο γραφείο του προϊσταμένου της Πολεοδομίας, απειλώντας τον ότι αν δεν εκδώσει την άδεια πριν από τις εκλογές θα τον καταγγείλουν στον εισαγγελέα διαφθοράς.   http://greki-gr.blogspot.gr/2015/01/blog-post_807.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου