Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δικαιούται την τρίτη θέση


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε σημερινή του συνέντευξη στον ΒΗΜΑFM είπε ότι ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα για την αυριανή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Συντάγματος, με το ΚΚΕ να προχωρά στην διοργάνωσή της μετά από μακρά αναμονή, ενώ ταυτόχρονα ουδείς άλλος είχε δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση εκεί, όταν ρωτήθηκε από τον δήμο και την αστυνομική διεύθυνση.
Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τον ίδιο χώρο για προεκλογική συγκέντρωση είπε «όχι», αναφέροντας στη συνέχεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει συγκέντρωση την ίδια μέρα. «Και μόνο απ' αυτό καταλαβαίνει κανείς, όταν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης συμπεριφέρεται έτσι σε αντιπάλους του, στους οποίους μάλιστα τείνει και χείρα συνεργασίας κλπ τι θα κάνει αύριο ως κυβέρνηση…» πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ θα είναι στην αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή, χωρίς καμία περίοδο χάριτος σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν θα του δώσουν περίοδο χάριτος».
Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «υποσχεθεί δεξιά και αριστερά τόσα πολλά», επισημαίνοντας ότι στην χθεσινή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να πει τι θα κάνει ως κυβέρνηση σε όσα υποσχέθηκε σε σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες, απολυμένους της ΕΡΤ και της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, που ο καθένας του φώναζε «μας ξέχασες», διευκρινίζοντας, ότι θέτει αυτό το ζήτημα γιατί μια κυβέρνηση δεν θα έχει να αντιμετωπίσει « ένα, δυο, τρία «ζητηματάκια».
Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλήρη συνείδηση για το τι έχει να αντιμετωπίσει αύριο και επειδή διακατέχεται από την λογική «και με τους μεν και με τους δε», είναι κόμμα αναξιόπιστο και γι' αυτόν τον λόγο, ο λαός «πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, από την πρώτη μέρα».
Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει την αυτοδυναμία, ενώ σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ είπε ότι «παλεύει γερά για την τρίτη θέση».
Τόνισε ότι το ΚΚΕ δικαιούται αυτή την θέση, διευκρινίζοντας πως ο απλός κόσμος «αν έβλεπε ποιος θα μπορούσε να είναι πραγματική αντιπολίτευση, δύναμη που ουσιαστικά θα συμβάλλει την επομένη των εκλογών υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, αυτή είναι το ΚΚΕ».
Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει οποιονδήποτε πραγματικά φιλολαϊκό νόμο, καθιστώντας σαφές ότι αυτό δεν συνιστά ούτε στήριξη ούτε ανοχή.
Υπενθύμισε, τέλος, την σταθερή διαφωνία του ΚΚΕ με την ουσία του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας ως «εντολοδόχου της εκάστοτε κυβέρνησης για να υπογράφει αντιλαϊκούς νόμους» και ως εκ τούτου «το «παρών» (στην ψηφοφορία) θα εξακολουθήσει να υπάρχει, όσον αφορά στο ΚΚΕ, για οποιοδήποτε πρόσωπο».
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/ekloges2015/koytsoumpas-to-kke-dikaioutai-thn-trith-thesh.3260249.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου