Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Άγνωστος "έδωσε" ξανά συνεργό του ΞηρούΈνα ανώνυμο τηλεφώνημα φαίνεται πως "ξελάσπωσε" και πάλι την Αντιτρομοκρατική, η οποία συνεχίζει να αναζητά τους συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού, με πρώτη και καλύτερη την νεαρή Αγγελική.

Μετά το τηλεφώνημα αγνώστου, που οδήγησε στον εντοπισμό δύο βασικών συνεργατών του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην 17Ν, οι αστυνομικές αρχές δέχθηκαν ακόμα μία κλήση - φυσικά ξανά από άγνωστο άτομο - η οποία έδινε στοιχεία για τον εντοπισμό ακόμη ενός κατηγορούμενου στην υπόθεση Ξηρού.
Στη δικογραφία υπάρχει και η κατάθεση του αξιωματικού υπηρεσίας, που απάντησε -όπως λέει- στο τηλεφώνημα αργά το βράδυ της 21ης Ιανουαρίου. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "ο άγνωστος άνδρας μου ανέφερε: "Νεαρός 25-30 χρονών, τον φωνάζουν ΤΟΝΥ ή ΣΤΕΛΙΟ ή ΜΕΜΑ ΜΠΟΥΖΑΡ, μένει στη Θεσσαλονίκη, σε διαμέρισμα 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό ..... (σ.σ. την κατονόμασε). Εκεί μένει και η Αγγελική που ψάχνει η Υπηρεσία σας και μέσα στο διαμέρισμα έχουν όπλα και εκρηκτικά τα οποία θα χρησιμοποιούσαν στην απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού".
Η αστυνομία μπορεί να μην εντόπισε την Αγγελική, όμως συνέλαβε τον 29χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος εμφανίζεται να μετέφερε τη νεαρή καταζητούμενη σε διάφορα σημεία της Αττικής. Σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο ίδιος στον ανακριτή, δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση, καθώς ουσιαστικά ήταν ο σοφέρ της κοπέλας.
Γενετικό υλικό στα σπίτια
Την ίδια ώρα, από τη δοκογραφία προκύπτει πως οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή ακόμη πέντε προσώπων. Οι εργαστηριακές εξετάσεις είναι μερικά από τα νέα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής, μεταξύ των οποίων και η ανάλυση DNA που συνελέγη στο κρησφύγετο του Λουτρακίου, όπου έμενε  η Αγγελική.
Κατά την ΕΛ.ΑΣ., τα αποτελέσματα των εξετάσεων -όπως αποτυπώνονται στη δικογραφία- δείχνουν ότι εντοπίστηκε βιολογικό υλικό δύο κρατούμενων που εμπλέκονται και σε υποθέσεις τη "ΣΠΦ", καθώς και ακόμη ενός προσώπου, που αν και δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές, γενετικό υλικό του είχε βρεθεί στο παρελθόν και στο σπίτι του Χαλανδρίου, όπου φέρονται να συγκεντρώνονταν μέλη της οργάνωσης.
Το DNA βρέθηκε -σύμφωνα με την αστυνομία- σε πλαστικό δοχείο που κατασχέθηκε στο Λουτράκι, ενώ στον ίδιο χώρο εντοπίστηκε γενετικό υλικό γυναίκας, αποτυπώματα της οποίας είχαν βρεθεί και στο σπίτι στην Ανάβυσσο όπου διέμενε μέχρι τη σύλληψή του ο Χρ. Ξηρός.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/agnwstos-edwse-ksana-synergo-toy-kshrou.3278777.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου