Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Συνελήφθησαν δύο συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού



Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 54χρονου Έλληνα και ενός 37χρονου αλλοδαπού, αλβανικής καταγωγής,  οι οποίοι είναι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές επιχειρήσεις από την Αντιτρομοκρατική. Σε ότι αφορά τα ευρήματα, ο 37χρονος "Θεοχάρης", συνελήφθη από αποτυπώματα που βρέθηκαν, ενώ ο 54χρονος Έλληνας συνελήφθη μετά από συνδυαστική έρευνα (παρακολούθηση συνομιλιών κλπ).
Η αρχική προσαγωγή και τελική σύλληψη τους έγινε στην Καλαμάτα από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής της Πελοποννήσου. Οι δύο κακοποιοί τις τελευταίες ημέρες έμεναν στα Χοτάσια της Μάνης, στο πατρικό του 54χρονου Χ.Π.
Οι αστυνομικοί, τους ακολούθησαν μέχρι την Καλαμάτα με αυτοκίνητο και η επιχείρηση έγινε μπροστά σε φανάρι, όπου σταμάτησαν οι δύο κακοποιοί.
Οι δύο συνελήφθησαν με βάση εντάλματα σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών, που είχαν εκδοθεί με τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφίας, άλλων εγκληματικών πράξεων και υπόθαλψης εγκληματία.
Από την έρευνα προκύπτει ότι οι δύο είχαν καιρό επαφές με τον Χριστόδουλο Ξηρό και μάλιστα από την εποχή λίγο πριν την απόδρασή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση δεν τους δόθηκε κανένα περιθώριο να αντιδράσουν.
Ο "Θεοχάρης" και οι ημερομηνίες που βάζουν σε σκέψεις τις αρχές
Ο 37χρονος αλλοδαπός γνωστός ως "Θεοχάρης", ήταν αυτός που είχε νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο όπου συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός. Σύμφωνα και με μαρτυρίες, ο 37χρονος εμφάνιζε πρόβλημα στο βάδισμα, κάτι που παραπέμπει σε τραυματισμό. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι είναι εκείνος που φρόντιζε για τη προμήθεια της οργάνωσης με βαρύτατο οπλισμό.
Ο "Θεοχάρης", έμενε στο κέντρο της Αθήνας, κάτι που πιστοποιείται και από τα αποτυπώματα, που βρέθηκαν.
Όπως προκύπτει, ο "Θεοχάρης", ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και διάρρηξη σε περίπτερο, είχε αποφυλακιστεί τον Νοέμβριο του 2013.
Οι αρχές ερευνούν τυχόν εμπλοκή του, στην υπόθεση δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Παλιός γνώριμος, με "πλούσιο" παρελθόν
Ο 54χρονος Έλληνας Χ.Π. είναι απότακτος πρώην αστυνομικός, ο οποίος έχει περάσει από πολύ νευραλγικές θέσεις όπως η ΕΚΑΜ.  Πρώτη φορά κατηγορείται για τρομοκρατικές ενέργειες, ωστόσο έχει "πλούσιο" ποινικό παρελθόν, το οποίο περιλαμβάνει, πλήθος παρανομιών που αφορούν σε αρχαιοκαπηλία, στον κόσμο της νύχτας και συνεργασία με πολύ βαρύ όνομα της ντόπιας μαφίας.
Είχε συλληφθεί από το λιμενικό πέρσι στη Λακωνία, σε πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα. Η Μάνη είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του Έλληνα κακοποιού, ο οποίος έμενε σε σπίτι στα Νότια Προάστια, πήγε στη Μάνη και στη συνέχεια στην Καλαμάτα σε χώρο που χρησιμοποίησαν ως κρησφύγετο και οι δύο.
Έρευνες και στη Βόρεια Ελλάδα
Οι παράλληλες έρευνες γίνονται στη Μάνη, στη Γλυφάδα και στο κέντρο της Αθήνας. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος οπλισμός.
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και της Αγγελικής, οι οποίες πλέον, έχουν ανοιχτεί μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χ. Ξηρός συνελήφθη το μεσημέρι της 3ης Ιανουαρίου στην Ανάβυσσο, ένα χρόνο μετά την "εξαφάνισή" του από τις φυλακές Κορυδαλλού. Είχε λάβει τότε άδεια εννέα ημερών μετά το πέρας των οποίων δεν εμφανίστηκε.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/synelhfthhsan-duo-synergates-toy-xristodoyloy-kshrou.3245890.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου