Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Πρωτοβουλία Σόρος για τους μετανάστες στην Ελλάδα. (Σε τί ποσοστό θα φτάσει η ΧΑ);Την ίδρυση ταμείου με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο διάσημος χρηματιστής Τζορτζ Σόρος μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης.

Το ταμείο, στο οποίο κατέθεσε ήδη ο ίδιος σεβαστό χρηματικό ποσό, έχει την έδρα του στην Σουηδία με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργ.Ενδιαφέρον για συμμετοχή έχουν εκδηλώσει ήδη πολλές προσωπικότητες και οργανώσεις στην Νορβηγία.

«Ο στόχος μου είναι διπλός» δήλωσε ο κ. Σόρος. «Πρώτον, να δείξουν οι Ευρωπαίοι αλληλεγγύη προς τους Έλληνες και δεύτερον να δείξουν οι Έλληνες αλληλεγγύη στους ξένους».

«Η Ελλάδα» πρόσθεσε «είναι αιχμάλωτη του Συμφώνου Δουβλίνο 2 που δεν επιτρέπει σε ξένους που πρωτομπήκαν σε αυτή να μεταβούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν έτσι στην παρανομία, εξίσου πολλοί είναι και οι άστεγοι. Με τα χρήματα του νεότευκτου ταμείου θα μπορούσαν να χτιστούν σπίτια αλληλεγγύης ή να ενοικιαστούν ήδη υπάρχοντα. Έτσι θα μπορούσε να μπει κάποιο φρένο στην συντελούμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Τα χρήματα του ταμείου θα δοθούν σε ελληνικές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών οι οποίες προσφέρουν ήδη βοήθεια τόσο σε ντόπιους όσο και σε ξένους.

Οι οργανώσεις αυτές πάντως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν για μεγάλο διάστημα την κρατική και ευρωπαϊκή παρέμβαση.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η αφετηρία της ιδέας του ήταν το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο θύμα της τρέχουσας χρηματιστικής κρίσης.
2 σχόλια:

  1. "Σε τί ποσοστό θα φτάσει η ΧΑ;" Ακριβώς και όχι με την είδηση αλλά θα φτάσει και εκ των πραγμάτων γιατί θα δώσει μεν στέγαση το καθίκι ο Σόρος και σία και τα μπόλικα φιλαράκια του στην Ελλάδα σε μετανάστες αλλά την ίδια στιγμή χωρίς βέβαια να τους δώσει δουλειές και γενικότερα ποιότητα ζωής και ενσωμάτωση με αποτέλεσμα να οξυνθούν τα πάντα, από ανεργία μέχρι βέβαια και πολιτιστικές συγκρούσεις. Και μετά κάποιοι λένε ότι απλά αυτοί κάνουν μπίζνες και δεν συμμετέχουν σε αυτό μια κουστωδία διαφόρων από δεξιά μέχρι την "αριστερά", με μηχανισμούς για να συνθλίβουν τους λαούς όσο είμαστε χειροπόδαρα μέσα στη Νέα Τάξη της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης με την ιδεολογία της ακριβώς να γίνεται αυτή η δουλειά του "διαίρει και βασίλευε" των θυμάτων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήθελα να πω και όχι μόνο με την είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή