Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στην ΕΡΤ


Δίωρη στάση εργασίας 6-8 το πρωί και τετράωρη από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα, αύριο Τετάρτη 31 Οκτωβρίου και επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες από την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, προκήρυξε για την ΕΡΤ το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ .


Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ κάνει λόγο για περιστατικά λογοκρισίας στη δημόσια τηλεόραση που έρχονται να προστεθούν στις «αλλεπάλληλες καθημερινές παρεμβάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης στο περιεχόμενο και τη θεματολογία των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών», ενώ διευκρινίζει ότι η απόφαση για τις ανωτέρω κινητοποιήσεις ελήφθη με τη συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων Συντακτών και ομόθυμη συναπόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο θέμα που δημιουργήθηκε με τους παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» στη ΝΕΤ και στην απομάκρυνση -όπως καταγγέλλει- δημοσιογράφου της ΕΤ3 κατά την περιγραφή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η Ομοσπονδία ζητεί εξάλλου να μην παραχωρηθούν οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να «παγώσει» κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στη ΝΕΤ και την ΕΡΑ.

Αίτημα της ΠΟΕΣΥ είναι τέλος να διευκρινιστεί το μέλλον των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ, καθώς επίσης η υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΡΤ.

Την Πέμπτη στις 12.30 μμ διοργανώνεται συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευή, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου