Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

«Ο Κάφκα συνομιλεί με την Γκούντρουν ‘Ενσλιν»


 ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ
 ΔΕΥΤΕΡΑ 29 & ΤΡΙΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Στην Πειραματική Σκηνή του Θεάτρου «Πρόβα» παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, το έργο «Ο Κάφκα συνομιλεί με την Γκούντρουν ‘Ενσλιν», βασισμένο σε κείμενα του Φραντς Κάφκα και της Κριστίνε Μπρύκνερ. Στις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Οκτωβρίου, τα έσοδα θα διατεθούν στην οργάνωση ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ.


Η ανηλεής μάχη των Νηστευτών με την πείνα και την δίψα μέσα σε κλουβιά, και ο απεγνωσμένος αγώνας (με έσχατο μέσο πάλης την απεργία πείνας) των ηγετών της R.A.F. (Ομάδα Μπάαντερ - Μάϊνχοφ) για να μην εκμηδενιστεί η προσωπικότητά τους μέσα στα Λευκά Κελλιά των φυλακών του Στάμχάϊμ, ήταν η αφορμή γι’ αυτήν την παράσταση - ντοκουμέντο, που είναι στηριγμένη και στο διήγημα του Φραντς Κάφκα «Ο καλλιτέχνης της πείνας» και σ’ ένα κείμενο της Κριστίνε Μπρύκνερ για την Γκούντρουν Ένσλιν, ηγετικό στέλεχος της R.A.F.
Πρόκειται για δύο συγκλονιστικές μαρτυρίες για την πάλη του ανθρώπου με τις ιδέες του, τα πάθη του και τη μοίρα του. Δύο συναρπαστικές δια-μαρτυρίες, που αποκαλύπτουν την άβυσσο της ψυχής του ανθρώπου και το τραγικό του μεγαλείο.
Ένας νηστευτής και μια τρομοκράτης, ερωτευμένοι μέχρι θανάτου με τις ιδέες τους, τολμούν να εναντιωθούν σε ΟΛΟΥΣ και σε ΟΛΑ. Και πληρώνουν με την ζωή τους το τίμημα της ανταρσίας τους. Δύο άνθρωποι που δεν τα «βρήκαν» με την ζωή και τον κόσμο, που επιμένουν να ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ, να ΚΡΙΝΟΥΝ και να ΔΡΟΥΝ, όταν γύρω τους στοιβάζονται τα σκουπίδια του «πολιτισμού» της κατανάλωσης - της βίας και της εκμετάλλευσης. Δύο μάρτυρες, που δεν ανέχονται να τρώνε και να κοιμούνται καλά οι άνθρωποι, με ήσυχη την νεκρή συνείδησή τους, όταν ο κόσμος γύρω στάζει αίμα και τρόμο!
Μια καταγγελία – σοκ για την βαρβαρότητα και την εξαθλίωση της κοινωνίας των ανθρώπων. Ένα θέαμα, που αποκαθαίρει από την λάσπη της τηλεοπτικής καθημερινότητας.
Σήμερα έχουμε όλοι στριμώξει τις ζωές μας μέσα σε «κελλιά» πάσης φύσεως «φυλακών», σαν τους ήρωες της παράστασης. Γι’ αυτό και η μαρτυρία τους μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Γιατί όλοι μας «σωπαίνουμε αντί να κραυγάσουμε»! Ελάχιστοι έχουν το κουράγιο να φτάσουν στα άκρα.
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σύνθεση – σκηνοθεσία : Σωτήρης Τσόγκας
Απόδοση : Αντώνης Σαντοριναίος και Σωτήρης Τσόγκας
Μουσική : Νίκος Χαριζάνος – Πέτρος Φραγκίστας - Κώστας Μαντζώρος Εικαστική Επιμέλεια : Εύη Μητσοπούλου
Video art : Παναγιώτης Τσάγκας
Φωτισμοί: Αχιλλέας Κουτσούρης
Βοηθοί σκηνοθέτη : Εύη Μητσοπούλου, Ειρήνη Αντωνίου

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Αντώνης Ταμβακάς, Δανάη Καλαχώρα, Αντώνης Ζιώγας, Ειρήνη Αντωνίου.

Παραστάσεις : Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Γενική Είσοδος : 15€
Φοιτητικό : 10 €Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου