Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ηράκλειο: Με συσσίτια και καζάνια διαμαρτύρονται οι πολύτεκνοι



Με έναν πρωτότυπο τρόπο οι τρίτεκνοι του Ηρακλείου θα στείλουν το πρωί της Τετάρτης, 31 Οκτωβρίου 2012, μήνυμα απόγνωσης στην πολιτεία για τα μέτρα που προωθεί, με επίκεντρο τις περικοπές των επιδομάτων. Οι τρίτεκνοι που κάνουν λόγο για εξαθλίωση των οικογενειών τους, θα στήσουν καζάνια συσσιτίων στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, απέναντι από τη Λότζια.
Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Καλλεργών, μπροστά από το δημαρχείο Ηρακλείου και η κινητοποίηση θα έχει συμβολικό χαρακτήρα για τη δεινή κατάσταση των τρίτεκνων οικογενειών αλλά και τα χειρότερα που έπονται.

Το ραντεβού, έχει δοθεί για αύριο στις 11 το πρωί και αποτελεί μέρος των πανελλαδικών κινοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα, σε όλη τη χώρα, με συγκεντρώσεις σε κεντρικές πλατείες, σε πολυσύχναστους χώρους, συμβολικό αποκλεισμό εφοριών, περιφερειακών διοικήσεων, δημαρχείων, τραπεζών, διανομή συσσιτίων, διαμαρτυρόμενοι για τα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης κατά των τρίτεκνων οικογενειών.

Οι τρίτεκνοι διεκδικούν:

-την πλήρη και χωρίς περιορισμούς οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες και ένταξη τους στο Νόμο 1910/1944.
-την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων της, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.
-να γίνει χαρακτηρισμός των τρίτεκνων οικογενειών ως πολύτεκνων, ανεξαρτήτως από την ηλικία τους και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας.

Πηγή: prismanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου