Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Νέα δίκη για την ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 5η συνεδρίαση, Τρίτη 30.10.12Περίπου τέσσερις ώρες κράτησε η συνεδρίαση και περιορίστηκε αποκλειστικά στην ανάγνωση του διατακτικού των παραπεμπτικών βουλευμάτων. Αυτό είχε προταθεί από συνηγόρους υπεράσπισης που είχαν κώλυμα να παραστούν στη συνεδρίαση, οπότε δε θα μπορούσε να συνεχιστεί η δίκη χωρίς την παρουσία τους.


Κατά την ανάγνωση του διατακτικού του υπ’ αριθμόν 208 παραπεμπτικού βουλεύματος διαπιστώθηκε ότι δεν είχε δοθεί στους συνηγόρους το φύλλο 209 που αφορούσε την πρεσβεία της Χιλής. Δημιουργήθηκε κάποια ένταση και ο συνήγορος υπεράσπισης Φρ. Ραγκούσης υπέβαλε ένσταση, σύμφωνα με το άρθρο 173 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ζητώντας να μην διαβαστεί και να μη ληφθεί υπόψη το συγκεκριμένο φύλλο. Το τρομοδικείο, μετά από πρόταση του εισαγγελέα, απέρριψε το πρώτο σκέλος της ένστασης, δηλαδή να μην διαβαστεί το φύλλο, και επιφυλάχτηκε ν’ αποφασίσει για το δεύτερο σκέλος.


Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 5.11.2012 στις 10 το πρωί και θα ξεκινήσει με τοποθετήσεις των κατηγορουμένων για το κατηγορητήριο. Είναι πάγια πρακτική σε όλα τα δικαστήρια (όχι μόνο στα τρομοδικεία) αμέσως μετά την ανάγνωση των διατακτικών των παραπεμπτικών βουλευμάτων.


ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17922&pos=4&cat_id=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου