Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ντροπή στο πολιτικό αστικό προσωπικό!

 

 

Έντυπη Έκδοση

Αλαλούμ στην Κομισιόν με το... ταχυδρομείο

Ολα δείχνουν ότι θα αποφασιστεί σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου, αλλά η επιστολομανία έχει κάνει τους εταίρους καχύποπτους, με τον έναν να πετάει το μπαλάκι στον άλλον...
Ερωτηθείς σχετικά χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του Ολι Ρεν, παρέπεμψε στην ευρωζώνη. «Η ευρωζώνη θα αποφασίσει», είπε. Και πρόσθεσε: «Ο Ολι Ρεν θα αναφέρει τη γνώμη του. Τα κράτη-μέλη πρέπει να πάρουν την απόφαση αν οι εγγυήσεις που δόθηκαν είναι επαρκείς και πώς θα προχωρήσει η διαδικασία. Υπάρχει η πολιτική συμφωνία, αλλά μετά προέκυψε το θέμα των εγγυήσεων, που ζητήθηκαν από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας».
Αργότερα, ετέθη η ερώτηση στον ίδιο τον επίτροπο, ο οποίος είπε σχεδόν τα ίδια, αφήνοντας να εννοηθεί με μισόλογα ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση. Είναι φανερό ότι η Επιτροπή προτιμά να αφήσει την ουρά της απ' έξω και στέλνει το μπαλάκι στην ευρωζώνη. Αλλωστε, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους συμμάχους του, ιδίως τον Ολλανδό Ντε Γιάνγκερ, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, με τη φόρα που έχουν πάρει στο θέμα των επιστολών.
Και οι επιστολές; «Παραλάβαμε την επιστολή του κ. Αντώνη Σαμαρά από τη Νέα Δημοκρατία και του Γ. Καρατζαφέρη από το ΛΑΟΣ. Θα πρέπει να ελέγξω αν έχει παραληφθεί και η επιστολή από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ», είπε ο Αμαντέο Αλταφάιγ, ξεχνώντας τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος έπρεπε να στείλει επίσης επιστολή. Φαίνεται ότι παρελήφθησαν όλες οι επιστολές, διαφορετικά θα είχε δοθεί συνέχεια από τον εκπρόσωπο του Ρεν.
Η πληροφορία ότι ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε τη διεξαγωγή... δημοψηφίσματος για την επιστολή του δεν επιβεβαιώθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου