Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

...μας ζήτησαν πίστωση χρόνου να μελετήσουν το θέμα και εμείς σαν...



 ...καλά παιδιά τη δώσαμε!

Θυμάστε τι μας είπαν στη συνάντηση που είχε ΠΟΕ ΟΤΑ-Σωματείο με τον Υπουργό Εσωτερικό ;
Φώφη Γεννηματά :Προέχει η συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση .
Π. Κουκουλόπουλος : Δεν υπάρχει ζήτημα για 31-12-11. Με όποια μορφή θα υπάρχει Φορέας. Για την Αττική υπάρχει θέμα με τις οφειλές του ΕΣΔΚΝΑ.
Ο Υπουργός: Δεν έχω ενημερωθεί ακόμη. Εντός 24ώρων θα δοθούν οι αρμοδιότητες.

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ρυθμίζονται όλα... και χωρίς καθυστέρηση.
ο κ. Βενιζέλος καλείται να διαμορφώσει ένα νομοσχέδιο-σκούπα που θα ικανοποιεί «μια και έξω» όλους τους όρους και τις απαιτήσεις που θέτει η 26η Οκτωβρίου για το νέο δάνειο και το «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους. Το νομοσχέδιο θα είναι το «κλειδί» και για την έκθεση της Τρόικα που θα ανοίγει το δρόμο για το νέο δάνειο.
Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει να ετοιμάσει έως τις 8 Δεκεμβρίου (πριν τη Σύνοδο Κορυφής):
- ακόμα και να ξεμπλοκάρουν οι αλλαγές στο σύστημα διαχείριση απορριμμάτων, που έχουν τελματώσει λόγω έλλειψης ρευστότητας.


Οι αρμοδιότητες δόθηκαν: Ο Βενιζέλος και η Τρόϊκα.
Το πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας ....και εδώ μπαίνει και το ζήτημα των οφειλών του ΕΣΔΚΝΑ, που κάποιοι το υποτιμούν μιλόντας πάλι για προσωπικά τεχνάσματα του Κουκουλόπουλου.
Εμείς τι κάνουμε;

Διαβάστε αναδημοσίευση από http://www.protothema.gr/
Μια …κυβέρνηση μόνος του για δυο εβδομάδες ο Βενιζέλος

Νομοσχέδιο-σκούπα για το νέο δάνειο
Από τα χέρια του υπουργού Οικονομικών θα περάσουν πλέον όλα τα ακανθώδη ζητήματα και εκκρεμότητες άλλων υπουργείων και για τη διαχείριση απορριμμάτων.


Διευρυμένες αρμοδιότητες και ρόλο συντονιστή της κυβέρνησης για τουλάχιστον δύο εβδομάδες και σε όλα τα θέματα «πρώτης γραμμής», αναλαμβάνει επισήμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στόχος είναι η διασφάλιση της νέας δανειακής σύμβασης, με τους ευνοϊκούς όρους που συμφωνήθηκαν την 26η Οκτωβρίου.
Από τα χέρια του υπουργού Οικονομικών θα περάσουν πλέον όλα τα ακανθώδη ζητήματα και εκκρεμότητες άλλων υπουργείων που πρέπει να κλείσουν αφού αποτελούν προαπαιτούμενο για την ενεργοποίηση της του νέου δανείου. Ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να χειριστεί με «μαεστρία» θέματα άλλων υπουργείων, αλλά και θέματα σχέσεων με τους υπόλοιπους υπουργούς.
Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο χτες, ο κ. Βενιζέλος καλείται να διαμορφώσει ένα νομοσχέδιο-σκούπα που θα ικανοποιεί «μια και έξω» όλους τους όρους και τις απαιτήσεις που θέτει η 26η Οκτωβρίου για το νέο δάνειο και το «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους. Το νομοσχέδιο θα είναι το «κλειδί» και για την έκθεση της Τρόικα που θα ανοίγει το δρόμο για το νέο δάνειο.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει να ετοιμάσει έως τις 8 Δεκεμβρίου (πριν τη Σύνοδο Κορυφής):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου