Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κι όμως, η κατσίκα μασάει ταραμά!



Δηλοί, μοιραίοι  κι  άβουλοι  αντάμα,
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!
                                                 Κώστας Βάρναλης

Υπάρχουν στιγμές που οι στίχοι του μεγάλου ποιητή αποκτούν μια τραγική επικαιρότητα. Στιγμές που ο φόβος και οι μικροεξαρτήσεις κυριεύουν τους ανθρώπους και τους κάνουν να συμμορφώνονται με τις διαθέσεις των εργοδοτών και των εργατοπατέρων ακόμα και αν αυτή η συμμόρφωση μπορεί να αποβεί σε βάρος των συμφερόντων τους.
Το κλασικό δίδυμο των Ζαχαρόπουλου – Χάρδα με την ευγενική χορηγία του ΠΑΜΕ τα κατάφερε για άλλη μια φορά να κρατήσει τους εργαζόμενους μακριά από κάθε δράση που θα δυσαρεστούσε την κυβέρνηση και την εργοδοσία.
Με πλήρη επίγνωση αυτού που κάνουν οδηγούν τους εργαζόμενους του ΕΣΔΚΝΑ σαν πρόβατα στο σφαγείο του Κουκουλόπουλου και των Εργολάβων που καραδοκούν .
Οι ίδιοι που μερικές μέρες πριν κατηγορούσαν ως ψιθυριστές και συκοφάντες όσους έλεγαν πως τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον ΕΣΔΚΝΑ, σήμερα λένε πως μπορεί ο Κουκουλόπουλος όταν έλεγε πως θα κάνει όλους τους ΦοΔΣΑ στην Ελλάδα ΝΠΙΔ, να μην έκφραζε την κυβερνητική γραμμή αλλά προσωπικές απόψεις!!
Κατέθεσαν μάλιστα και αγωνιστική πρόταση για παν ενδεχόμενο να έχουμε ανοιχτή διαρκή συνέλευση για να έχει τον φόβο μας η κυβέρνηση!
Σιγά μη χάσουν τον ύπνο τους ο κ. Κουκουλόπουλος και η Κυβέρνηση του μνημονίου , επειδή ο Ζαχαρόπουλος, ο Χάρδας και οι συν αυτώ αποφάσισαν να έχουν ανοιχτή γενική συνέλευση και να συμμετέχουν στην τετράωρη στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι άνθρωποι, αυτή την ώρα που χάνουμε τις δουλειές μας δεν αποφάσισαν ούτε μιας μέρας συμβολική κατάληψη ενός χώρου του ΕΣΔΚΝΑ για να μην δυσαρεστηθούν τα κάθε λογής αφεντικά.
Όμως οι μέρες πλησιάζουν… και οι μάσκες θα πέσουν γρήγορα…
Οι Κουκουλοζαχαρόπουλοι θα αποκαλυφθούν .

                                                                                                                     Θωμάς Μπιζάς

Αναρτήθηκε από Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου